fbpx
Сьогодні
12:25 04 Сер 2018

В Австралії почали виробляти екологічно чисту тканину з кокосових відходів

Австралійська компанія Nanollose заявила про успішне виробництві екологічно чистого волокна, придатного для виготовлення текстильних виробів, сировиною для якого послужили відходи кокосової промисловості.

Генеральний директор компанії Nanollose Альфі Германо зізнався, що на думці про необхідність пошуку принципово іншої, більш екологічної сировинної бази для легкої промисловості його підштовхнув власний 30-річний професійний досвід роботи на швейних виробництвах, пише rodovid.me.

«Сучасна легка промисловість нещадно експлуатує ресурси планети. Для виготовлення сировини, що використовується у виробництві текстилю, задіяні величезні площі сільськогосподарських земель, які по кілька разів на рік обробляються найсильнішими пестицидами для захисту від шкідників. А величезна витрата прісної води? Чи замислювалися ви коли-небудь про те, що для отримання достатньої кількості сировини для виготовлення бавовняної футболки в цілому витрачається 2700 літрів прісної води? Приблизно стільки ж рідини доросла людина випиває за два з половиною роки!», – пише видання.

У компанії Nanollose визначили такий підхід як недозволену розкіш, і знайшли спосіб виробляти придатне для використання у легкій промисловості волокно з органічних відходів кокосової промисловості, яке під впливом мікробів перетворюються в целюлозу.

Варто підкреслити, що технологічний процес виробництва цього екологічно чистого волокна не вимагає вирубки дерев, що не передбачає залучення сільськогосподарських земель і при цьому триває менше місяця. Наразі Nanollose використовує в якості сировини відходи кокосової промисловості Індонезії, але за необхідністю масштабувати виробництво, може перейти і на більш широку сировинну базу у вигляді відходів пивної, виноробної та харчової (виробництво соків) промисловості.

Перші зразки екологічно чистої віскози компанія Nanollose представила в кінці травня на Міжнародному текстильному саміті в Ванкувері (Канада).

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: