fbpx
Сьогодні
19:48 03 Сер 2018

У Києві оголосили переможців "Відзнаки імені Сергія Ніґояна"

Молодий митець Георгій Потопальський та формація "SVITER art-group" стали переможцями творчого конкурсу "Відзнака імені Сергія Ніґояна" і отримали 25 000 гривень на реалізацію запропонованої мистецької інсталяції.

Конкурс започатковано громадською організацією "Родина Героїв Небесної Сотні" в пам'ять про Сергія Ніґояна. До участі у конкурсі запрошувалися студенти та випускники вищих навчальних музичних закладів і медіа-артисти України й української діаспори, віком до 35 років.

Церемонія оголошення результатів конкурсу відбулася у вигляді несанкціонованого мітингу на Майдані Незалежності у Києві. Переможець цьогорічного конкурсу отримає право представити свій проект мультимедійної інсталяції в межах заходів, присвячених ушануванню Героїв України на всеукраїнському рівні. Згодом арт-об'єкт буде передано до Національного музею Революції Гідності, який планують відкрити у Києві. На втілення проекту переможці отримали 25 000 гривень.

"Це кошти з трьох джерел: завдяки підтримці платформи "Велика ідея", Міжнародного фонду "Відродження", та гроші, зібрані нашою громадською організацією серед родин Героїв Небесної Сотні та інших доброчинців», – розповів голова громадської організації "Родина Героїв Небесної Сотні" Володимир Бондарчук.

"Інсталяція, яку ми спробуємо реалізувати, – це медіа-об'єкт з трьох складових: скульптура, світло і звук. Основний елемент – світлові труби, в які проведено освітлення і вплетено звуковий контент. Таким чином твориться єдина система генерації звуку та світла", – пояснив Георгій Потопальський.

Молодий митець Георгій Потопальський та формація «SVITER art-group» стали переможцями творчого конкурсу «Відзнака імені…

Posted by Національний музей Революції Гідності • Maidan Museum on Friday, August 3, 2018

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: