fbpx
Сьогодні
14:08 03 Сер 2018

ТЕЦ братів Дубневичів перейшли під тимчасове управління держави, - НАБУ

Новояворівська та Новороздільська теплоелектроцентралі у Львівській області перейшли під тимчасове управління держави.

Про це на брифінгу повідомив директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник, передає "Дело".

За його словами, детективи НАБУ розкрили велику корупційну схему в сфері енергетики, а саме розкрадання газу у "Нафтогазі" на 1,4 млрд гривень.

Корупційна схема в роботі двох ТЕЦ була усунена. Було прийнято рішення про арешт активів та передачу їх у тимчасове управління держави.

Активи були передані Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманих від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Ситник зазначив, що управління цими двома активами АРМА буде тимчасове, форма власності і власник не змінюються. Рішення про тимчасову передачу електростанцій АРМА ще може скасувати рішення суду.

Як повідомлялося раніше, НАБУ затримало у Львові чотирьох посадових осіб ТОВ "Енергія-Новий Розділ", ТОВ "Енергія-Новояворівськ" та ТОВ "Енергія" за підозрою в заволодінні понад 300 млн куб м природного газу НАК "Нафтогаз України" на суму понад 1,4 млрд грн.

Кінцевими бенефіціарами всіх трьох компаній є народні депутати від БПП брати Ярослав і Богдан Дубневичі.

Підприємства-власники Новояворівської і Новороздільської ТЕЦ в 2013-2015 роках купували природний газ у НАК "Нафтогаз України" для виробництва теплової енергії населенню. Для такої категорії споживачів "Нафтогаз" продає газ дешевше, ніж для комерційних споживачів.

Однак підприємства купили понад 300 млн куб. м газу за пільговою ціною, не плануючи використовувати його для потреб населення, вважають слідчі.

НКРЕКП підтвердила, що "Енергія-Новоярівськ" використала не за призначенням 28,6 млн куб м природного газу в 2014 році і 47,3 млн куб м в – 2015 році. А "Енергія-Новий Розділ" – 52,3 млн куб м в 2014 році і 53,9 млн куб м у 2015 році.

Восени 2016 року декларації Богдана та Ярослава Дубневичів викликали фурор у ЗМІ та серед експертів, оскільки в них були перераховані значні суми готівкових коштів і величезна кількість зареєстрованого них і членів їх сімей нерухомого майна.

Зокрема, брати Дубневичи виявилися лідерами серед українських політиків за кількістю задекларованих готівкових коштів. Богдан Дубневич задекларував 11,5 млн дол., а його дружина Тетяна має 137,1 мільйонів гривень.

Ярослав Дубневич зберігає готівкою 8 мільйонів 230 тисяч доларів США, 2 млн 780 тисяч євро та 5 мільйонів гривень готівкових коштів.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: