fbpx
Сьогодні
11:12 02 Сер 2018

Окупанти застосовують на Донбасі нові технології з виявлення снайперів ЗСУ, - волонтери

Росіяни на Донбасі застосували нові технології для ліквідації загрози з боку українських снайперів.

Про це повідомляє фонд волонтерів "Повернись живим".

Нещодавно окупанти пошкодили снайперський приціл Bushnell Elite Tactical 6-24×50 вартість 36 тисяч доларів одного зі снайперів ЗСУ.

"Він був пошкоджений російською антіснайперскою системою – ми точно не знаємо якою, але, можливо, це був індикатор "Луч 1-М", – пишуть волонтери.

Система, яка пошкодила приціл, працює на двох рівнях. На першому етапі спеціальний пошуковик шукає оптичні прилади в радіусі 2 км. Він же обчислює якість оптики, тобто шукає саме снайперський приціл, а не якийсь бінокль.

Далі в роботу включається лазер, який також в радіусі до 2 км випалює сітківку ока бійця, а також шкодить лінзі приладу.

"Неозброєним оком пошкодження побачити дуже складно – реально підтвердити факт пошкодження лазером можна тільки після повного розбирання прицілу", – кажуть волонтери.

У момент, коли російський прилад бив по Bushnell, наш снайпер не дивився в приціл. Це врятувало його.

"Коли аналогічна ситуація трапилася в минулий раз, військовий зміг відновити зір лише на 30%. Природно, що після такого поранення про службу на посаді снайпера не може бути й мови", – розповідають у фонді.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: