fbpx
Сьогодні
16:29 29 Лип 2018

Вперше в історії: переможницею навколосвітньої парусної регати стала жінка

Фото CLIPPER RACE

У навколосвітній парусній регаті вперше перемогла капітан-жінка – 53-річна австралійка Венді Так.

Про це повідомляє ВВС.

"Я дуже не люблю, коли починають цю розмову про жінок. Я просто роблю свою справу, але пишаюсь тим, що ми зробили", – сказала вона виданню Telegraph, додавши, що одночасно відчуває і шок, і радість, і печаль.

Венді Так

Фото CLIPPER RACE

Переможці фінішували на пристані в Ліверпулі (Великобританія). Звідси ж майже торік вирушили в плавання 20 яхт.

Другою також стала команда з жінкою на чолі, 25-річною британкою Ніккі Гендерсон.

Правила регати "Clipper Round the World Yacht Race" передбачають, що в змаганнях беруть участь команди любителів, проте очолювати їх має професійний шкіпер.

Так зустрічали учасників регати в Ліверпулі

Фото CLIPPER RACE

До перегонів долучилися 700 моряків-любителів із різних країн. Майже половина з них не мали взагалі жодного досвіду морських походів під парусом. Загалом учасники пропливли 64 тисячі кілометрів.

Перші такі парусні перегони відбулися у 1996 році. Відтоді регату проводять щодва-чотири роки.

Засновником змагань є легендарний британський яхтсмен Робін Нокс-Джонстон. Він у 1969-му став першою людиною, яка здійснила навколосвітнє плавання на яхті наодинці.

регата

Фото CLIPPER RACE

"До цього ніколи раніше в навколосвітніх регатах не брали участі команди, де головним шкіпером була б жінка", – зазначив пан Нокс-Джонстон.

"Жінки на першому та другому місці – це, напевно, найкращий результат змагань. Фантастичний результат жінок у спорті. Вони лідирували в цих перегонах та здійснили фантастичну роботу, я дуже задоволена", – розказала працівник пожежної служби з графства Ноттінгемшир Ребекка Сімс. Вона була в команді 25-річної британки Ніккі Гендерсон.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: