fbpx
Сьогодні
15:58 26 Лип 2018

В США школяр отримає $25 тисяч компенсації за вигнання з уроку через Трампа

Футболка за яку і вигнали школяра з уроку

В США учень середньої школи отримає $25 тисяч компенсації за те, що його вигнали з уроки через футболку на підтримку президента країни Дональда Трампа.

Про це повідомило агентство EFE.

Учень середньої школи Еддісон Барнс, якого вигнали з уроків за те, що він прийшов у футболці з написом на підтримку політики президента Трампа, отримає компенсацію від школи.

Крім виплати грошової компенсації суд зобов'язав директора школи Грега Тіммонс направити учню офіційний лист з вибаченнями за дії персоналу. Цим же рішенням скасовано заборону шкільної адміністрації на носіння футболки, через яку Барнс був вигнаний з аудиторії.

Хлопець подав позов проти школи Liberty і її директора після того, як адміністрація навчального закладу в січні цього року вирішила вигнати його з уроків за те, що він був одягнений у футболку з написом Donald J. Trump Border Wall Construction Co ( "Корпорація Дональда Трампа з будівництва стіни ").

Цей напис означає підтримку рішення президента США звести стіну на кордоні з Мексикою, щоб таким чином зупинити нелегальну міграцію з мексиканської території.

Барнс аргументував свій позов тим, що рішення вигнати його з уроків порушує право на свободу слова, закріплене в американській Конституції.

"Я оприлюднив цю справу, щоб захистити себе і інших учнів, які можуть піддатися санкціям за те, що відкрито демонструють свої правоцентристські погляди. Якщо учень з'являється в майці з антитрампівським написом, то це не викликає негативної реакції викладачів, а мене відправили додому за то, що я прийшов у футболці з принтом на підтримку Трампа. Це несправедливо ", – зазначив Барнс в письмовій заяві.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: