fbpx
Сьогодні
13:26 25 Лип 2018

Слідком РФ завів справу на Гриценка через "заклик до терористичних дій в Росії"

Слідчий комітет Росії завів справу проти екс-міністра оборони України Анатолія Гриценка за начебто заклики до тероризму на території РФ.

Про це повідомляє офіційний сайт російського відомства.

Слідчий комітет знайшов одразу два епізоди "заклику до тероризму" Гриценка.

Так, у 16 липня 2014 року Гриценко під час прямої трансляції онлайн-конференції на каналі "1+1" закликав підривати залізничні поїзди на території Росії.

"За даним фактом відносно Анатолія Гриценка порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 205.2 КК РФ (публічні заклики до здійснення терористичної діяльності)", – йдеться у повідомленні.

Далі, Слідчий комітет порушив справу щодо висловлювань Гриценка 2 липня 2017 року на каналі "112 Україна". Як пишуть росіяни, тоді Гриценко зробив аналогічні заклики.

"В даний час кримінальні справи про вчинення Анатолієм Гриценком двох злочинів з'єднані в одне провадження, йому заочно пред'явлено звинувачення", – пише Слідком.

В свою чергу, Гриценко написав у Facebook, що лідер Росії Володимир Путін не там шукає терористів.

"У всьому світі терористами визнають тих, хто збиває цивільні авіалайнери, вбиваючи сотні невинних людей. Хто труїть тишком нишком хімічною зброєю. Хто підриває житлові будинки, розпалюючи війну в Чечні. Про них, безбашенних і безжальних, не забудьте!", – відповів на це екс-міністр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: