fbpx
Сьогодні
08:54 24 Лип 2018

Гриб передав українцям, аби не забували про політв'язнів в Росії

Український 20-річний бранець Росії Павло Гриб на суді в Ростові передав українцям, аби не забували про незаконно засуджених в РФ громадян.

Про це в ефірі програми "Нині вже" на Громадському повідомила журналістка Ірина Ромалійська.

Журналістам вдалося поговорити з Павлом, коли судді пішли із зали засідань, а преса ще залишилася.

"Перше, що його спитали, — що б він хотів передати українцям. І він сказав, аби не забували про них — ймовірно мав на увазі про політв'язнів", — сказала Ромалійська.

Також Павла спитали про стан його здоров'я. Той подякував за запитання та повідомив, що тримається.

Говорячи про російську школярку Тетяну Єршову, яку Гриб нібито "схиляв до теракту", українець сказав, що вона не має ваги у цій справі.

23 липня у Північно-Кавказькому окружному суді Ростова зачитали обвинувальний акт українському 20-річному політв'язню Павлу Грибу.

За версією обвинувачення, він схиляв (в розмовах та по листуванню в скайпі) російську школярку Тетяну Єршову виготовити вибухівку та підірвати її на шкільній лінійці. Дівчинка нібито не любила "вчителів, учнів та всіх росіян".

Таким чином, Грибу закидають схиляння до теракту.

3 липня 2018 року батько політв'язня Гриба Ігор повідомив, що його сина після етапування до іншого слідчого ізолятора у російському Ростові-на-Дону сильно побили в'язні, коли дізнались за якою статтею його обвинувачують. Крім того, у Павла відібрали всі речі та продукти харчування, які напередодні передали українські консули.

Нагадаємо, у кінці серпня 2017-го український офіцер Ігор Гриб заявив про викрадення сина спецслужбами РФ у Білорусі. За його словами, ФСБ виманило його сина Павла до Гомеля, під виглядом зустрічі з дівчиною та провело затримання.

Згодом з'ясувалось, що Павло Гриб, який зник у білоруському Гомелі, перебуває в управлінні ФСБ Росії у Краснодарі. Гриба в РФ звинувачують у тероризмі.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: