fbpx
Сьогодні
23:12 16 Лип 2018

Оновлення ЦВК блокують через побоювання можливих дострокових виборів, - Геращенко

Причиною блокування в парламенті оновлення складу Центральної виборчої комісії є побоювання деяких фракцій можливих позачергових парламентських виборів.

Про це перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко сказала у інтерв'ю Укрінформу.

«Ганебно виглядає історія з ЦВК, бо саме парламент вже два роки блокує оновлення Центральної виборчої комісії часів Януковича. Президент України двічі вносив подання на членів ЦВК. Один раз спливли всі терміни, а тепер щодня вигадувалися непереконливі приводи, аби тільки не ставити це питання на голосування», – зазначила перший віце-спікер.

Вона вважає безпідставними обвинувачення деякими фракціями президента в намаганні сприяти призначенню лояльного до нього нового складу Центрвиборчкому.

«Президент подав ті пропозиції, які йому запропонували фракції. В поданні Президента, враховані позиції «Батьківщини», «Самопомочі», партії Ляшка, НФ, депутатських груп. Вони хочуть сказати, що подали президентові залежні кандидатури?», – підкреслила Геращенко.

Непризначення нового складу ЦВК може пояснюватися, за її словами, двома причинами.

«Або ж деякі фракції самі себе лякають привидом дочасних виборів і відтягують голосування по ЦВК на осінь. Або ж ці самі фракції шушукаються по всіх передвиборчих штабах про нові політичні альянси і їх влаштовує ЦВК часів Януковича», – підкреслила Геращенко.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: