fbpx
Сьогодні
08:42 15 Лип 2018

"Впевнені, що полегшення прийде": заарештований у Криму активіст Мустафаєв написав листа євродепутату Гармс

Активіст об'єднання Кримська солідарність Сервер Мустафаєв, заарештований у Криму в "справі Хізб ут-Тахрір", передав листа євродепутату Ребецці Гармс.

Про це вона повідомила на особистому сайті, передає Радіо Свобода.

Мустафаєв просить Гармс звернути увагу міжнародної спільноти на політичні переслідування громадян в окупованому Криму.

"Сьогодні понад 115 дітей виховують без батьків, діти залишаються без їхньої турботи і любові. Матері і жінки десятків політв'язнів перебувають під постійним психологічним і емоційним тиском. Очевидно, що безкарність, пов'язана з політичною кон'юнктурою, як у Криму, так і в Україні, безсилля від несправедливості репресій, посіяла думки про безнадію серед декого з нас. Але молоді активісти сповнені сил. Вони впевнені, що полегшення прийде, а брехня зникне", – написав Сервер Мустафаєв.

Гармс повідомила, що особисто знайома з Мустафаєвим і раніше спілкувалася з ним по відеозв'язку. Вона назвала його політичним в'язнем і засудила дії російської влади щодо кримчан.

Ребекка Гармс також заявила, що ті, хто "святкує чемпіонат світу в Росії", підтримують авторитарний режим.

"Залишаючись безмовною, ФІФА не тільки порушує власні правила, але і підтримує авторитарний режим за рахунок свободи таких людей, як Сервер Мустафаєв", – написала євродепутат.

Як відомо, 21 травня в Криму підконтрольні Росії силовики затримали координатора Кримської солідарності Сервера Мустафаєва і кримського татарина Едема Смаїлова. Звинувачення проти них долучили до бахчисарайської "справи Хізб ут-Тахрір".

Верховний суд Росії заборонив Хізб ут-Тахрір у 2003 році, включивши в список об'єднань, названих "терористичними".

Захисники заарештованих і засуджених у "справі Хізб ут-Тахрір" кримчан вважають переслідування мотивованим за релігійною ознакою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: