fbpx
Сьогодні
Фото 15:10 14 Лип 2018

Як Франція відзначає День взяття Бастилії

Фото Reuters

Франція відзначає 14 липня головне національне свято республіки – День взяття Бастилії.

У Парижі на честь Дня взяття Бастилії проходить традиційний військовий парад.

У зв'язку з національним святом в країні введені безпрецедентні заходи безпеки: безпеку в країні під час святкувань забезпечують 110 тисяч поліцейських, пише DW.

День взяття Бастилії

Фото Reuters

Відзначається, що парад приймає президент Франції Емманюель Макрон, а почесним гостем свята є прем'єр-міністр Сінгапуру Лі Сянь Лун.

Французи дуже барвисто відзначають своє улюблене свято. Після параду військові та техніка роз'їжджаються по районах Парижа для вільного спілкування з городянами і туристами. Фіналом свята стає великий салют і феєрверк біля Ейфелевої вежі і Марсових полях, який зазвичай починається о 22:00.

Офіційною стороною свято не обмежується. У дискотеках, барах, нічних клубах, у будинках і просто на вулицях – проходять безперервні вечірки. Додатковий ажіотаж навколо гулянь викликаний тим, що 14 липня у Франції – традиційний початок літніх відпусток.

Нагадаємо, 14 липня вважається початком Великої французької революції, саме в цей день в 1789 році була взята знаменита фортеця Бастилія, яка використовується королівською владою, в тому числі, і як в'язниця для політичних в'язнів.

Серед в'язнів Бастилії було чимало визначних особистостей Франції: письменник-мораліст Франсуа де Ларошфуко, драматург П'єр Огюстен Карон де Бомарше, двічі в'язнем Бастилії був філософ Франсуа-Марі Аруе де Вольтер.

На офіційному рівні День взяття Бастилії святкується з 1880 року.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: