fbpx
Сьогодні
11:51 12 Лип 2018

Сьогодні в Україні стартує вступна кампанія. У МОН нагадали прохідні бали на топ-спеціальності

Із 12 липня абітурієнти можуть подавати заяви на вступ до вишів. У Міністерстві освіти й науки України оприлюднило інфографіку, щоб нагадати абітурієнтам статистику прохідних балів на різні спеціальності.

Під час вступної кампанії 2017 року найвищі бали були на "Стоматології", "Міжнародному праві", "Міжнародних відносинах" та "Фармації" – понад 190.

Для того, щоб потрапити на "Міжнародні економічні відносини", "Політологію", "Готельно-ресторанну справу", "Історію та археологію", "Туризм", "Менеджмент соціокультурної діяльності", "Право", "Економіку", "Публічне управління та адміністрування", "Культурологію", "Соціологію", "Маркетинг", низку спеціалізацій "Філології", вступникові необхідно набрати від 180 до 190 балів.

найбільший прохідний бал

"Хочемо порадити всім відповідально поставитися до вибору, заздалегідь прорахувати свій конкурсний бал та реально оцінити шанси для вступу на ту чи іншу спеціальність", – зазначив генеральний директор директорату вищої освіти та освіти дорослих МОН Олег Шаров.

Він додав, що зазвичай бали кардинально не змінюються, проте на найбільш затребувані спеціальності можуть зростати. Шаров радить вступникам не подавати заяви відразу в перший день, а детальніше ознайомитися із рейтингами.

Подавати заяви на вступ абітурієнти зможуть із 12 липня. Приймати документи будуть до 18:00 26 липня.

Нагадаємо, що цьогоріч уряд скоротив майже на 10% кількість бюджетних місць у вишах.

Читай детальніше – "Як подати документи до університету. Вступна кампанія-2018″

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: