fbpx
Сьогодні
11:12 11 Лип 2018

Російські хакери хотіли влаштувати техногенну катастрофу в Україні,- СБУ

Фото: З відкритих лжерел

Співробітники СБУ блокували спробу російських спецслужб провести кібератаку на мережеве обладнання товариства "Аульська хлоропереливна станція"

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Фахівці спецслужби у сфері кібербезпеки встановили, що протягом декількох хвилин системи управління технологічними процесами та системи виявлення ознак аварійних ситуацій підприємства були умисно уражені комп'ютерним вірусом VPNFilter з території РФ", – йдеться у повідомленні.

Продовження кібератаки могло призвести до зриву технологічних процесів та можливої аварії, зазначають у спецслужбі.

Задум кібератаки полягав у блокуванні сталого функціонування переливної станції, яке забезпечує рідким хлором для очищення води водопровідно-каналізаційних підприємств на всій території України.

Фахівцями СБУ у взаємодії із працівниками провайдера та "Аульської хлоропереливної станції" шкідливе програмне забезпечення VPNFilter було локалізоване та знешкоджене.

VPNFilter – багаторівневе модульне шкідливе програмне забезпечення з універсальними можливостями, які забезпечують проведення як кіберрозвідки, так і деструктивних кібероперацій.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: