fbpx
Сьогодні
Відео 22:39 10 Лип 2018

Як РФ "купила" чемпіонат світу: у Брюсселі презентували фільм про корупцію у ФІФА

У Брюсселі відбулася презентація документального розслідування про корупцію у ФІФА, що дозволила проведення чемпіонату світу у РФ.

Найближчим часом фільм «Один кубок світу з футболу, одна війна, а скільки корупції?» покажуть на одному із українських, а також британських телеканалів, повідомляє Укрінформ.

«Нині в Україні триває війна. Очевидно, що всі у світі розуміють, хто є агресором. І ця країна проводить Кубок світу. Як на мене, рішення надати Росії право провести чемпіонат світу з футболу очевидно було корумпованим. Це нині розслідується. І саме про це мій фільм», – розповів автор фільму британський журналіст-розслідувач Тім Уайт.

Він зауважив, що добре пам'ятає, як Захід запровадив санкції проти колишнього СРСР та бойкотував московські олімпійські ігри 1980 року у відповідь на введення радянського військового контингенту до Афганістану.

«Щодо Росії цього зроблено не було. ФІФА повинна була відкликати Кубок світу з цієї країни», – переконаний журналіст.

Він припустив, що якби такі великі футбольні й економічно розвинуті країни, які замовляють телетрансляції, як Іспанія, Велика Британія, Німеччина, Італія, Нідерланди та інші, натиснули на ФІФА, то організатор чемпіонату ухвалив би інше рішення.

Рубрика:
Спорт

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: