fbpx
Сьогодні
13:59 05 Лип 2018

Сенцов втратив 15 кг і не збирається припиняти голодування, - сестра політв'язня

Український політв'язень Олег Сенцов вже втратив до 15 кг ваги, але не збирається припиняти голодування і буде боротися до кінця.

Про це розповіла сестра Сенцова Наталя Каплан, передає Громадське.

Сьогодні она мала двогодинну зустріч з Олегом Сенцовим у колонії. Це було їхнє перше побачення за останні 4 роки.

"Олег зараз важить 75 кг при зрості 190 см, за час голодування він втратив 15 кг", – розповіла Каплан.

За її словами, стан здоров'я Сенцова на сьогодні задовільний, проте медичні аналізи не дуже хороші.

"Вчора йому було дуже погано, сьогодні – нормально. На побачення він прийшов сам. Стан погіршується до вечора. Каже, що йому зараз набагато легше",  – розповідає Каплан.

Зараз Сенцову ставлять крапельниці, без яких він не зміг би вижити, але це не зупиняє його і він не припинить голодування.

"Припиняти голодування він не збирається. Сказав, що піде до кінця і вірить в перемогу. Налаштований оптимістично, вірить, що не просто так. І вірить в перемогу", – сказала його сестра.

Нагадаємо, Олег Сенцов, незаконно засуджений в РФ до 20 років колонії, 14 травня оголосив голодування. Він вимагає звільнення усіх українців-політв'язнів Кремля. 28 травня Сенцов погодився на підтримуючу терапію.

Він почав голодувати перед Чемпіонатом світу з футболу, який проходить у Росії, щоб привернути увагу якомога більшої кількості людей.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: