fbpx
Сьогодні
09:24 01 Лип 2018

Негода в Україні: у 5 областях - підтоплення, понад 100 населених пунктів - без світла

Внаслідок інтенсивних опадів та поривів вітру в Дніпропетровській, Львівській, Івано-Франківській, Луганській і Чернігівській областях зафіксовано випадки підтоплення та пошкодження об'єктів житлової та соціальної сфери.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на Державну службу з надзвичайних ситуацій.

Відзначається, що на території Дніпропетровської області пошкоджено дахи 9 житлових будинків, будівлі дитячого табору і будівлі школи, повалено близько 150 дерев. Все повалені дерева розпиляні і прибрані. Від ДСНС залучалося 17 одиниць техніки та 68 рятувальників.

У чотирьох районах Львівської області підтоплено 60 присадибних ділянок, 25 житлових будинків і 6 підвалів житлових будинків. Пошкоджено дві дороги місцевого значення.

"Станом на 7 ранку 1 липня залишаються підтопленими 4 присадибні ділянки та 9 підвалів житлових будинків. Для проведення робіт по відкачуванню води залучалося 4 одиниці техніки та 7 співробітників ДСНС. За добу відкачано понад 1460 кубічних метрів води", – йдеться в повідомленні.

У восьми районах Івано-Франківської області було підтоплено 190 приватних житлових будинків, 1 324 присадибних ділянки, пошкоджено 8 автомобільних мостів і 1 пішохідний, зруйновані 5 автомобільних доріг місцевого значення. ДСНС забезпечила повідомлення з житловими будинками.

"Станом на 7.00 1 липня залишаються частково підтопленими 5 присадибних ділянок та 9 підвалів житлових будинків", – повідомляють рятувальники.

Для проведення робіт по відкачуванню води залучалося 11 одиниць техніки та 48 рятувальників. За добу було відкачано більше 900 кубічних метрів води.

Відзначається, що також спостерігається часткове підтоплення 40 вулиць і близько 100 присадибних ділянок в Чернігові. Для проведення робіт по відкачуванню води залучалося 48 одиниць техніки та 95 чоловік, з них від ДСНС 33 одиниці техніки та 59 рятувальників. Станом на 7 ранку 1 липня залишається підтопленими 1 присадибна ділянка. За добу відкачано понад 7 тисяч кубічних метрів води.

Також повідомляється, що в Біловодському районі Луганської області було частково підтоплено 25 присадибних ділянок. Станом на 7 ранку 1 липня рівень води знижується.

За заявою ДСНС, на даний момент місцевими органами влади вживаються заходи щодо надання допомоги населенню та ліквідації наслідків негоди.

Станом на ранок неділі, 1 липня, через негоду в Україні залишаються без електропостачання 136 населених пунктів у чотирьох областяхповідомляє прес-служба ДСНС.

"Станом на 7 год. 1 липня внаслідок ускладнення погодних умов (гроза, пориви вітру) через спрацювання системи захисту ліній електропередач знеструмлено 136 населених пунктів у чотирьох областях, а саме: Дніпропетровська – 74 н.п., Київська – 29 н.п., Запорізька – 3 н.п. та Луганська – 30 н.п.", – йдеться у  повідомленні.

До відновлення електропостачання залучено бригади обленерго.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: