fbpx
Сьогодні
12:35 28 Чер 2018

Хіміки в США зібрали детектор хімзброї зі смартфону і кубиків Lego

Хіміки з університету Техасу в Остіні зібрали детектор хімічної зброї, який розпізнає зарин та інші нервово-паралітичні гази, лише за допомогою смартфону і Lego

Про це йдеться у дослідженні на сайті Eurek Alert.

Згідно з Конвенцією про заборону хімічної зброї 1997 року, всі країни в світі повинні були знищити запаси зарину і інших бойових газів, проте Росія, США і низка інших держав вирішили залишити невелику кількість зброї на своїй території.

За словами керівника групи вчених, які працюють над проектом, Еріка Ансліна пошук хімічної зброї – один з головних напрямків в роботі військових хіміків і екологів останнім часом.

Головною перешкодою у пошуку хімічної зброї є відсутність компактних і швидко працюючих детекторів, які могли б на місці знаходити сліди використання або тестування хімзброї.

Хіміки створили детектор з набору фарб, які починають світитися в присутності однієї з нервово-паралітичных отрут для смартфона і невеликої коробки кубиків Lego.

Так, смартфон може заміряти концентрацію і тип отруйних газів за допомогою камери, але при цьому телефон потрібно буде покласти в коробку Lego, щоб він світився з фарбою перетворюючись на справжній детектор.

Вартість подібного пристрою а з підручних матеріалів в сотні разів нижче, ніж купівля професійного обладнання.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: