fbpx
Сьогодні
10:39 27 Чер 2018

В Україні обрали "Символ Карпат"

Жюрі на чолі з куратором лондонського музею Victoria and Albert Museum Мелісою Хамнетт обрало переможця конкурсу "Символ Карпат".

Про це передає радіо Свобода

Переможцем конкурсу "Символ Карпат" всеукраїнської еко-програми "Разом за природу" стала скульптура Петра Гронського "Відображення".

Журі обрало цю роботу серед 80 претендентів. Її автор отримає 80 тис. грн, а скульптуру встановлять у Моршинському міському парку.

"Як довго без захисту людини рись буде бачити своє відображення у воді карпатського струмка? Саме до такого питання має привести глядачів мій проект. Я прагнув створити не фотографічний, а узагальнений образ рисі, який має гармонійно вписатися в ландшафт старого парку та привабити туристів до Моршина", – пояснює свій задум Гронський.

Скульптура "Відображення" виконана з полімеру, скловолокна, полімерної фарби та нержавіючої сталі. Її висота становить близько 4 м.

Вона має бути встановлена у фонтані або штучному озері, завдяки чому виникає враження, ніби рись дивиться на своє відображення у воді, пояснюють представники конкурсу.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: