fbpx
Сьогодні
09:50 26 Чер 2018

Школярам роздали молотки і труби та дали 4 хвилини на захоплення табору, - Князєв про напад на ромів

Поліція встановила 14 підозрюваних у нападі на ромське поселення у Львові і вони розповіли деталі щодо організації злочину.

Про це заявив глава Нацполіції Сергій Князєв у ефірі одного із телеканалів, передає прес-служба Нацполіції.

За його словами, 20-річний організатор нападу роздав неповнолітнім різні знаряддя, зокрема – комусь молоток, комусь трубу та зазначив, що у них є чотири хвилини на захоплення палаток табору ромів.

"На сьогоднішній момент ми маємо 14 осіб, які підозрюються у вчиненні цього правопорушення. Вісьмох осіб поліція затримала відразу",- сказав Князєв.

Він підкреслив, що поліція затримала підозрюваних.

"Однак – це проблема більш широка і стосується всього суспільства. Наразі побиваються за дітьми не лише батьки потерпілих, а й батьки затриманих неповнолітніх під стінами суду",- зазначив він.

Зокрема, двом неповнолітнім (2000 та 2002 року народження) нападникам суд вже обрав запобіжній захід у вигляді тримання під вартою без права застави.

Нагадаємо, у ніч на 24 червня чоловіки у масках напали на табір ромів під Львовом. Внаслідок погрому загинув чоловік 1994 року народження. Низку людей, підозрюваних у причетності до нападу, вдалося затримати.

У нападі на ромський табір підозрюють учасників угрупування "Твереза і зла молодь" – це незареєстроване угруповання, що використовує символіку ультраправої організації Misanthropic Division.

Згодом з'ясувалося, що серед затриманих за напад на табір ромів у Львівській області були 10 учнів трьох львівських шкіл.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: