fbpx
Сьогодні
14:25 21 Чер 2018

В Україні понад 7 млн гектарів сільгоспземель не задіяні у виробництві

Понад 7 млн гектарів екологічно чистих земель в Україні залишаються незадіяними для виробництва органічної продукції.

Про це повідомили в асоціації "Укрсадпром", передає "Інтерфакс-Україна".

За даними асоціації, за підсумками 2016 року площа органічних сільськогосподарських земель в світі становить 57,8 млн га, з них близько 400 тис. га – в Україні.

За цим показником Україна посідає 20-е місце у світі. Сертифіковані органічні площі займають близько 1% у структурі сільськогосподарських угідь України.

При цьому органічне вирощування плодів, ягід і горіхів набуває в Україні все більшої популярності.

"Загальна динаміка свідчить про поступове збільшення площ багаторічних насаджень. Зараз в Україні вони займають 5 тис. га. Під зернятковими і кісточковими плодами – 2,5 тис. га, ягодами – 630 га, полуниці – 170 га, волоським горіхом – 290 га, фундуком – 40 га, іншими горіхами – 50 га ", – повідомили в "Укрсадпромі".

Крім того, розвивається експорт органічної продукції садівництва. За даними "Укрсадпрому", в 2017 році вітчизняні виробники експортували органічні плоди і ягоди: заморожену лохину і чорницю, свіжі яблука, бузину, березовий сік, ядра волоського горіха, обліпиху, заморожені ожину, шипшину, суницю, журавлину, глід, брусницю та малину, а також концентрат яблучного соку.

Основними споживачами органічної продукції садівництва з України стали держави Євросоюзу, США та Канада.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: