fbpx
Сьогодні
Документ 13:16 20 Чер 2018

Нардеп від "БПП" пропонує штрафувати до 100 тисяч грн за прояв сексуальної орієнтації

Минулого тижня у Верховній Раді зареєстрували законопроект, який передбачає заборону публічного прояву будь-яких видів сексуальної орієнтації.

Текст законопроекту опублікував у себе на Facebook його автор нардеп від "БПП" Олег Барна.

В обґрунтуванні до закону йдеться про так званий занепад українського суспільства. Причиною цього є "радикалізм, насилля, пропаганда порнографії".

Крім того, продовженням цього логічного ланцюга є "різного типу сексуальні марші, публічні виступи, рекламою того чи іншого виду сексуальної орієнтації особи".

"Виникає необхідність обмежити публічні заходи такого характеру (гей паради-, ред.) для доступу не тільки дорослих людей, а особливо для підростаючого покоління і заборонити такі публічні марші, виступи тощо. Подібні заходи громадяни можуть проводити в своїх приватних, закритих клубах, без доступу дітей чи місцях, від яких інформація про ці заходи мимоволі не буде поширюватися за межі території проведення цього заходу чи на людей, які не перебувають на даній території", – йдеться у поясненні до закону.

У зв'язку з цим, Барна пропонує заборонити:

  • проведення маршів, яка "спрямовані на пропаганду будь-якого виду сексуальної орієнтації";
  • виробництво та обіг продукції, яка містить інформацію про сексуальну орієнтацію особи або пропагує будь-який вид сексуальної орієнтації;
  • поширення інформації щодо сексуальної орієнтації особи або пропаганди будь-якого виду сексуальної орієнтації особи у ЗМІ;
  • поширення інформації щодо сексуальної орієнтації особи або пропаганди будь-якого виду сексуальної орієнтації особи на телебаченні та радіо.

Крім того, за поширення інформації про сексуальну орієнтацію особи, або публічні дії, спрямовані на пропаганду орієнтації люди будуть штрафуватися на суму від 300 до 3000 неоподаткованих мінімумів (5100-51 000 тисяча гривень).

Також, за це передбачені громадські роботи від 20 до 60 годин.

Ті самі дії, вчинені повторно, або з використанням ЗМІ тягнуть на штраф від 600 до 6000 неоподаткованих мінімумів та громадські роботи від 40 до 60 годин. Тут мова йде про суму від 10 200 грн до 102 000 грн.

Законопроект Барни Законопроект Барни

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: