fbpx
Сьогодні
21:34 18 Чер 2018

Telegram подав скаргу до Європейського суду через блокування в РФ

Фото Reuters

Компанія Telegram направила в Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) скаргу "на рішення влади Росії про блокування месенджера".

Про це повідомив у понеділок юрист Павло Чиков, який представляє інтереси Telegram, повідомляє ТАСС.

За його словами, ЄСПЛ зареєстрував скаргу компанії на залучення до відповідальності за відмову надати владі ключі шифрування листування, яка була подана в травні. Також суд запропонував представити нову скаргу в частині, яка стосується блокування Telegram. Як написав Чіков в своєму каналі в месенджері, 18 червня представник Telegram в ЄСПЛ Дамір Гайнутдінов направив до суду відповідну скаргу.

За словами юриста, "в результаті обмеження доступу до Telegram, можливість вільно поширювати і отримувати інформацію може втратити не тільки заявник, але також до 15 млн користувачів". Представники Telegram намір найближчим часом подати до президії Московського міського суду (а при необхідності – до Верховного суду РФ) касаційну скаргу.

21 травня ЄСПЛ зареєстрував першу скаргу месенджера Telegram на штраф в 800 тисяч рублів за відмову надати ФСБ ключі для дешифрування повідомлень користувачів. Дата її розгляду ще не призначена. Міністерство юстиції РФ повідомлення по цій скарзі не отримувало.

Крім того, представник Telegram Павло Чиков повідомив, що Верховний суд Росії 9 серпня розгляне скаргу месенджера на рішення ВС, який визнав законним наказ ФСБ Росії про встановлення процедури надання відомству ключів для розшифровки електронних повідомлень користувачів.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: