fbpx
Сьогодні
18:52 16 Чер 2018

Пересування за 12 хвилин. Маску дозволили будувати тунель у Чикаго

Мер Чикаго Рам Емануель оголосив про вибір бурової компанії Ілона Маска для створення та експлуатації швидкісної транзитної лінії між міжнародним аеропортом О'Хара і центром міста.

Поїздка з аеропорту мала зайняти приблизно 12 хвилин, пише The Verge.

Компанія планує перевозити пасажирів з використанням електричних транспортних засобів в нових підземних тунелях. Проект буде повністю фінансуватися компанією, без залучення коштів платників податків. За договором Маск буде отримувати всі доходи від транзитних зборів і реклами. Джерела повідомляють, що весь проект має коштувати менш ніж $1 мільярда.

"Якщо ви подивитеся на історію Чикаго… кожен раз, коли ми були новатором в галузі транспорту, ми захопили майбутнє", – сказав Емануель в інтерв'ю.

Тепер в місті почнуться переговори за контрактом "один на один" з The Boring Company, після чого угода буде представлена до міської ради. Офіс Емануеля надав кілька подробиць про те, що очікується від The ​​Boring Company.

Кожний транспортний засіб буде перевозити до 16 пасажирів, а також їх багаж, і буде відходити від О'Хара і від блоку 37 в центрі Чикаго. The Boring Company планує стягувати відносно невисоку плату за проїзд. Цей преміальний сервіс має коштувати менше, ніж поточні послуги таксі та прокату авто. Компанія планує використовувати незавершену підземну транзитну станцію на блоці 37 і створити нову станцію в О'Хара. Конкретний маршрут буде названо під час переговорів за контрактом.

Нагадаємо, ще 29 листопада 2017 року мер Чикаго Рам Емануель попросив зацікавлені компанії представити пропозиції з розробки, проектування, оснащення, фінансування експреса між аеропортом і центром Чикаго. Ілон Маск відразу заявив, що його Boring Company візьме участь в цьому конкурсі.

"Це буде петля, як Hyperloop, але без вакууму всередині труби. Не потрібно позбавлятися від тертя повітря для коротких маршрутів", – написав Ілон Маск в своєму блозі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: