fbpx
Сьогодні
14:16 15 Чер 2018

Чорноморський флот РФ привели у підвищену боєготовність, - Reuters

Російський флот привели у підвищений стан бойової готовності через загрозу з боку України.

Про це пише Reuters з посиланням на джерела серед військових Росії.

Так, російські чиновники кажуть, що Україна буцімто нарощує військову присутність в регіоні для "провокації" під час ЧС-2018.

Три різних джерела, близькі до російських військових, повідомили, що військові підрозділи РФ біля узбережжя Криму приведені у стан підвищеної бойової готовності.

Два джерела сказали, що це рішення пов'язане з проведенням в Росії чемпіонату світу з футболу.

Так, для посилення боєготовності Росія відправить до Азовського моря додаткові кораблі і збільшить кількість бойових вильотів авіації флоту.

"Є побоювання, що на чемпіонаті світу Україна може влаштувати провокацію. Тому там має бути з боку Азовського моря таке угрупування сил, яке відкидає думки про вторгнення в територіальні води Росії", – повідомило джерело в морській авіації.

Джерело в берегових військах флоту зазначило, що стан підвищеної боєготовності збережеться до 31 липня, хоча чемпіонат світу завершиться 15 липня.

Водночас Міноборони Росіє офіційно заперечує переведення підрозділів у стан підвищеної боєготовності.

"Сили Чорноморського флоту несуть службу в штатному режимі. Жодних заходів щодо переведення у вищі ступені готовності не проводилося ", – повідомили у російському Міноборони.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: