fbpx
Сьогодні
11:07 10 Чер 2018

Адміністрація СІЗО в окупованому Криму не вважає Балуха голодуючим, - правозахисниця

Адміністрація СІЗО в Сімферополі не вважає українського активіста Володимира Балуха голодуючим відтоді, відколи він став їсти сухарі та пити кисіль.

Про це в коментарі виданню "Крим.Реалії" повідомила керівник Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник.

Вона нагадала, що Балух тримав повну голодування перші 20 днів, після чого архієпископ Сімферопольський і Кримський Української православної церкви Київського патріархату Климент переконав українця вживати мінімальний набір продуктів, щоб уникнути небезпеки для життя і здоров'я.

"Володимир погодився, і як ми знаємо, став вживати тільки кисіль, іноді мед і максимум сухарі. У якийсь момент адміністрація колонії дізналася про кисіль і вирішила зняти його з формальної голодування. Є певний режим, коли адміністрація ставить людину на облік голодування, ось вони і зняли її з цього обліку, і вважають, що голодування він не веде… Балуха перестав відвідувати лікар з медсанчастини при СІЗО, хоча зобов'язаний регулярно обстежувати в'язнів, які оголосили голодування", – повідомила Скрипник.

Як повідомлялося, Балух за 80 днів голодування схуд на 30 кг.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: