fbpx
Сьогодні
Відео 13:32 02 Чер 2018

У Києві на Майдані відбулась акція на підтримку Сенцова

У Києві на Майдані Незалежності відбулася акція на підтримку режисера Олега Сенцова та інших українських політв'язнів, яких утримують у Росії.

Укрінформ повідомляє, що у заході взяло участь приблизно 500 людей.

Учасники тримали в руках плакати з написами "Свободу Сенцову", "Вберегти Олега Сенцова", " Не грайте з терористами" (із зображенням Кубка світу ФІФА, що вручатиметься пережцю чемпіонату світу з футболу в РФ), "Свободу українським політв'язням!" – більшість англійською мовою, портрети Сенцова й Олександра Кольченка.

Більшість плакатів мали червоне тло як символ "червоної" картки у футболі.

Окремі активісти вийшли з плакатами, на яких зазначені прізвища чотирьох політв'язнів, що голодують.

Учасники акції скандували: "Свободу Олегу!"

Як зазначили організатори, нинішня акція в Києві проходить у рамках глобальної акції на підтримку українських політв'язнів у Росії, що загалом відбудеться у понад 70 містах у різних країнах.

Метою акції є привернення уваги міжнародної спільноти до питання визволення незаконно утримуваних у російських тюрмах з політичних мотивів українців.

Висловити підтримку українським політв'язням на майдан Незалежності прийшли також колишній заручник Кремля – заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров та сестра Сенцова Наталія Каплан.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: