fbpx
Сьогодні
13:44 01 Чер 2018

До влади в Італії прийшли вороги Європи, - Портников

Журналіст Віталій Порников вважає, що до влади у Італії прийшли справжні вороги об'єднаної Європи.

Про це він написав для Еспресо.TV.

"Після того, як президент Італії Серджо Маттарелла знову доручив кандидату популістів Джузеппе Конті сформувати новий уряд країни, не тільки ця держава, а й весь Європейський Союз входять в період нового політичного експерименту з непередбачуваними наслідками" , – пише журналіст.

За його словами, сам факт формування уряду, в якому несистемні ліві сили будуть ділити відповідальність з правими популістами епохи Сільвіо Берлусконі – виклик для Євросоюзу.

"Але найголовніша проблема виникне, якщо популісти всерйоз будуть стурбовані виконанням своїх передвиборчих обіцянок", – пише Портников.

Він прогнозує, що один можливих сценаріїв розвитку ситуації – це "приборкання норовливих" мешканців країни.

"У Європи вже є такий досвід. У Греції при владі теж коаліція лівих і правих популістів, яка багато чого обіцяла своїм довірливим прихильникам. Але відмінність є. Грецькі популісти прийшли до влади на тлі справжнісінької економічної катастрофи. І їм потрібні були гроші для порятунку країни і власного порятунку", – пише він.

Італійські ж популісти приходять до влади на тлі економічного підйому.

З його слів, лише одна помилка уряду Італії може призвести до того, що підйом зміниться спадом і крахом.

"А грошей для порятунку Італії у ЄС просто немає. Італія – ​​не Греція, її економіка – одна з найбільших в Європі", – пише журналіст.

Крім того, політичні уподобання нової влади також бажає кращого для України.

"В обох партіях не приховують своїх симпатій до Кремля. "Ліга" – так взагалі партнер одіозної "Єдиної Росії", цього політичного серпентарію Путіна. Її лідер Маттео Сальвіні перед парламентськими виборами заявив, що для Італії було б краще, якби її лідером був би … Путін", – нагадує журналіст.

Та додає, що в Італії сьогодні до влади приходять справжнісінькі вороги єдиної Європи.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: