fbpx
Сьогодні
16:08 30 Тра 2018

ЄС закликали надавати притулок журналістам, яким небезпечно у РФ

Європарламентарій шокований убивством опозиційного Кремлю журналіста Аркадія Бабченка та закликає країни Євросоюзу надавати захист критикам російського режиму, життя яких є у небезпеці.

Про це від імені найбільшої у Європарламенті політичної групи Європейської народної партії (ЄНП) заявив депутат від Чехії Яромир Штетіна, повідомляє Укрінформ.

«Ми глибоко шоковані, коли дізналися, що Аркадій Бабченко – відомий російський журналіст, який критично ставився до нинішнього російського режиму, був учора вбитий у своїй квартирі у Києві. Ми суворо засуджуємо цей прояв жорстокості проти представника преси та закликаємо українське керівництво зробити усе можливе для розслідування цього жахливого злочину», – наголосив чеський парламентарій.

При цьому Штетіна висловив обурення, що влада Чехії нещодавно відмовила критику президента Путіна Бабченку у дозволі на постійне проживання, після чого він переїхав до Києва.

«Країни-члени ЄС повинні активно допомагати опозиційним журналістам, які піддаються переслідуванням, та шукають притулок через загрозу своєму життю у Росії», – наголосив чеський депутат.

Депутат зауважив, що Чехія "разом зі своїм проросійським президентом Земаном" нині відмовляє у видачі віз та дозволів на постійне проживання іншим відомим критикам режиму Путіна.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: