fbpx
Сьогодні
22:51 27 Тра 2018

Неосяжний Всесвіт: на Марсі знайшли скам'янілості, в яких могли зберегтися сліди життя

Міжнародна група вчених, провівши комплексний аналіз поверхні Марса, знайшла місце, що представляє найбільший інтерес з астропалеонтологічної точки зору.

Про це передає Naked Science.

Цим місцем виявилися колишні озера, в яких залишилися камені, багаті залізом і кремнієм.

Осадові породи, на думку дослідників, сформовані з ущільнених бруду і глини, що підвищує ймовірність збереження мікробів.

Цю інформацію фахівці отримали завдяки трьом джерелам. Перший — стратиграфічні, мінералогічні та геохімічні дані, зібрані під час попередніх місій. Другий — аналіз схожих скам'янілостей на Землі, і третій — експериментальні дослідження органічного розпаду і збереження.

Вчені вважають, що вік скам'янілостей може становити чотири мільярди років. Це дуже довгий термін, але на Марсі, на відміну від Землі немає руху тектонічних плит, що нерідко руйнує останки. Отримані відомості знадобляться для наступних експедицій до Червоної планети: наприклад, для ровера «Марс-2020», який повинен буде відправити зразки марсіанського грунту на Землю.

Фахівці NASA і Європейського космічного агентства вже підписали угоду про спільне планування місій, протягом яких проби марсіанського грунту доставлять на нашу планету.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: