fbpx
Сьогодні
09:17 26 Тра 2018

Супрун в Женеві закликала міністрів охорони здоров'я усього світу вимагати від Росії звільнити українських політв'язнів

Росія не дає можливості українським медикам надавати допомогу і стежити за станом політв'язнів.

Про це повідомила в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун під час акції на підтримку Олега Сенцова біля будівлі посольства РФ, передає Громадське.

Вона зазначила, що прийшла на акцію підтримати Сенцова і всіх українських політв'язнів.

"Я недавно була в Женеві там виступала перед Всесвітньою асамблеєю охорони здоров'я і говорила саме про наших політв'язнів і що Російська Федерація не дозволяє нам доступ до них, щоб ми могли їм допомагати. І ми не знаємо в якому вони стані", – сказала Супрун.

Також вона зазначила, що закликала "міністрів охорони здоров'я усього світу, які належать до Всесвітньої організації охорони здоров'я, щоб вони вимагали від Росії звільнити наших політв'язнів".

Нагадаємо, Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив Олега Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму. У РФ його звинуватили в створенні на території Криму терористичного угрупування.

За останніми даними, Сенцов відбуває покарання в колонії суворого режиму в Ямало-Ненецькому автономному окрузі (Білий ведмідь) в Арктиці.

З 14 травня режисер дотримується голодування з вимогою звільнити 64 українських політв'язнів, незаконно утримуваних в російських колоніях і СІЗО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: