fbpx
Сьогодні
09:25 16 Тра 2018

КНДР "дала задню" з відмовою від ядерної зброї, бояться долі Іраку та Лівії

Фото Reuters

Північна Корея заявила, що може відмовитися від саміту з президентом США Дональдом Трампом, якщо американці в наполягатимуть на відмові країни від ядерної зброї.

Про це повідомляє видання BBC.

Заступник міністра закордонних справ Північної Кореї Кім Ке Гван звинуватив США в тому, що влада країни робить нерозважливі заяви та приховує зловісні наміри.

Зокрема, він вказав на американського радника з питань національної безпеки Джона Болтона.

Останній раніше припустив, що Північна Корея може слідувати лівійської моделі ядерного роззброєння.

Проте, політичні експерти вже тоді заговорили, що це лише викличе тривогу у керівництві КНДР, оскільки диктатора Лівії Муамара Каддафі було лінчовано натовпом, після вторгнення сил НАТО в країну.

"Це, по суті, прояв жахливо зловісної дії – нав'язування нашій гідній державі долі Лівії або Іраку, які занепали через те, що поступилися великим державам. Ми вже проливали світло на якість (висловлювань, – ред.) Болтона в минулому, і ми не приховуємо нашого почуття відрази до нього", – наголосив Кім Ке Гван.

За його словами, якщо США заганятимуть КНДР у глухий кут і в односторонньому порядку вимагатимуть, щоб країна відмовилися від ядерної зброї, то Північна Корея втратить інтерес до перемовин та їй доведеться переглянути проведення саміту США-КНДР.

Заступник міністра додав, що Північна Корея покладала великі надії на те, що саміт призведе до покращення ситуації на Корейському півострові, проте нічого з цього не вийде, якщо Трамп буде поводити себе як його попередники.

"Якщо президент Трамп буде діяти як його попередники, він увійде в історію як більш катастрофічний і невдалий президент, ніж його попередники, а це набагато далі від його початкового прагнення домогтися безпрецедентного успіху", – підсумував Кім Ке Гван.

Раніше стало відомо, що Північна Корея скасувала переговори високого рівня з південною стороною, призначені на 16 травня, через військові маневри США та Південної Кореї.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: