fbpx
Сьогодні
13:38 22 Тра 2018

У Харкові розпилили невідомий газ у школі, 15 дітей у лікарні

Фото: dw.com

У Харківській школі невідомі розпилили речовину невідомого походження через що 15 дітей були госпіталізовані.

Про це повідомляє Інтерфакс-України.

У Харкові в школі №3 в результаті розпилювання невідомої газу 31 дитина звернувся за допомогою до медиків, з них 15 було направлено до лікарні.

"На місце були направлені 6 бригад екстреної медичної допомоги. Перша бригада була на місці через 4 хвилини. Оглянутий 31 дитина, з них 15 направлено до обласної дитячої клінічної лікарні №1", – повідомив директор Центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф Віктор Забашта.

За словами батька однієї з госпіталізованих школярок Олега Головкова, за симптомами розпорошена речовина не схожа на перцевий газ.

"Від перцевого газу – сльози і кашель. А тут такого немає. Три дитини, які перебували в епіцентрі, знепритомніли. Моя дочка була в стороні – у неї сильна слабкість, вона не може стояти на ногах і дуже бліда. Я не виключаю, що це може бути газ паралітичної дії ", – сказав він.

За інформацією прес-служби Харківської облдержадміністрації, стан госпіталізованих дітей оцінюється як середньої тяжкості.

"Серед симптомів – слабкість і затруднене дихання, а також бліда шкіра. Причини нездужання зараз з'ясовують. Діти забезпечені усіма необхідними медикаментами", – цитує прес-служба в.о. начальника управління охорони здоров'я Харківської ОДА Галину Сіроштан.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Нагадаємо, до цього подібні випадки з розпилянням невідомої речовини у школах відбулися Миколаєві, Черкасах та на Дніпропетровщині.

У жодному з тих випадків спеціалісти так і не зрозуміли, чим діти були отруєнні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: