fbpx
Сьогодні
19:14 22 Тра 2018

Перехід на європейські стандарти: в Україні змінять правила роботи світлофорів

Міністерство інфраструктури України підготовило та надіслало до уряду висновки та рекомендації щодо необхідності переведення на європейські стандарти світлофорного регулювання проїзду перехресть транспортними засобами.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк, передає УНН.

"Ми будемо переходити на нові ДСТУ по роботі світлофорів в Україні, все це викладено в висновках та рекомендаціях Урядової комісії, акт вже спрямовано на розгляд Уряду. Після його затвердження ми запровадимо нові європейські стандарти роботи світлофора і обов'язково пропозиції від наших колег з МВС – посилення відповідальності за проїзд на забороняючий знак світлофора та фотовідео фіксація порушень ПДР", – написав Лавренюк.

Він зазначив, що зміни стосуватимуться дій водія при загорянні жовтого сигналу світлофору. При цьому Лавренюк виставив відео наслідків одного з ДТП.

"Ну ось і ще один наявний приклад, коли на світлофорі, одночасно для всіх учасників ДР горить жовте світло, одному "ще можна", а іншому "вже можна", наслідок ДТП, на щастя всі живі. Така ж сама ситуація з жовтим миготливим сигналом світлофора", – написав Лавренюк.

Він запевнив, що кошти на всі ці заходи передбачені Державною програмою безпеки дорожнього руху.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: