fbpx
Сьогодні
Фото 18:18 21 Тра 2018

У Брюсселі українські студенти пригощали людей стравами часів Голодомору

У Брюсселі студенти Української академії лідерства разом з агентством Gres Todorchuk PR на один день відкрили незвичний ресторан на колесах UNCOUNTED since 1932.

Він був названий у пам'ять про мільйони жертв Голодомору в Україні 1932-1933 років, яких радянська влада забороняла рахувати. Бельгійців пригощали супом із шишок, хлібом з перетертої трави і млинцями з кори – "стравами", які були вимушені їсти українці, щоб вижити.

Лише за першу добу у ЗМІ та соціальних мережах з'явилося понад 150 публікацій про UNCOUNTED since 1932. Ресторан відвідали близько тисячі гостей, серед яких 50 європарламентарів та посол України в Бельгії.

"Ми вже отримали пропозиції щодо проведення акції у Вашингтоні, Сінгапурі та Люксембурзі. Але найголовніше – тисячі іноземців дізналися про трагедію української історії", – зазначають в агентстві Gres Todorchuk PR.

У березні-травні 1932 року щохвилини в Україні помирало 17 людей, тисяча – щогодини, 25 тисяч – щодня. Та навіть через 85 років про страшну трагедію України у світі знають мало – лише 15 країн визнало Голодомор геноцидом. Бельгії у цьому списку немає. Щоб зберегти пам'ять про мільйони загиблих жертв та домогтися визнання Голодомору геноцидом українців, акцію провели саме в Брюсселі – дипломатичній столиці Європи.

Рецепти для ресторану UNCOUNTED since 1932 були взяті зі спогадів очевидців, а над розробкою меню працював відомий український кухар Юрій Ковриженко. Через їжу та історії UNCOUNTED since 1932 розповів про Голодомор по-новому, не залишаючи нікого байдужим.

Вперше ресторан вуличної їжі UNCOUNTED since 1932 відкрився у 2017 році в центрі Тель-Авіва. Тоді до акції долучилися жителі 10 країн, більшість з яких до цього нічого не знали про Голодомор.

Як українські студенти нагодували бельгійців стравами часів Голодомору У Брюсселі наша команда разом з Українська…

Posted by Gres Todorchuk on Monday, May 21, 2018

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: