fbpx
Сьогодні
16:44 20 Тра 2018

Окупація РФ: в Криму пішла з життя ветеран кримськотатарського національного руху Нуріє Біязова

На території окупованого Криму у віці 90 років померла ветеран кримськотатарського національного руху Нуріє Біязова.

Активістка померла у кримському місті Білогірську, повідомляє видання "Крим.Реалії", посилаючись на слова координатора Кримської контактної групи з прав людини Абдурешита Джеппарова.

"Сьогодні ми дізналися сумну новину — померла Нуріє Біязова. Вона була однією з активісток кримськотатарського національного руху, коли ми тільки повернулися до Криму. В її будинку в Білогірську ми часто збиралися, вона друкувала наші матеріали, писала статті. Робила велику справу для національного руху", — розповів правозахисник.

Пам'ять активістки вшанував президент України Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні відійшла у вічність Нуріє Біязова — активістка кримськотатарського національного руху, борець за правду та справедливість. У 1944 Нуріє пережила депортацію, через роки повернулася до рідного Криму і розповіла світові правду про ці трагічні події. Вічна пам'ять вірній дочці кримськотатарського народу…", — написав президент.

Довідка

Нуріє Біязова народилася 21 лютого 1928 року в Бахчисараї. 18 травня 1944 року було депортовано в Узбекистан, де згодом поховала батьків і двох сестер. У 1989 році повернулася до Криму, де відразу стала активісткою кримськотатарського національного руху.

Навесні цього року Нуріє Біязова видала автобіографічну книгу про депортацію кримськотатарського народу в 1944 році під назвою "Відображення".

Сьогодні відійшла у вічність Нуріє Біязова – активістка кримськотатарського національного руху, борець за правду та…

Posted by Петро Порошенко on Sunday, May 20, 2018

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: