fbpx
Сьогодні
16:04 14 Тра 2018

Годинник Елвіса Преслі продали на аукціоні у 18 разів дорожче, ніж він реально коштує

На аукціоні Phillips продали годинник Omega 1960 випуску, що належав Елвісу Преслі за 1,8 млн швейцарських франків ($ 1,8 млн).

Про це йдеться у матеріалах на сайті аукціонного будинку.

Сума угоди у 18 разів перевищує найвищу передпродажну оцінку (50 тис. – 100 тис. франків), тобто у 18 разів перевищує його реальну вартість.

Цей лот встановив новий рекорд вартості для годинників марки Omega і всупереч очікуванням виявився одним з найдорожчих на аукціоні, що пройшов 12-13 травня у Женеві.

Звукозаписна студія RCA Records подарувала Елвісу Преслі годинник Omega з білого 18-каратного золота з маркуванням Tiffany, коли продажі його записів досягли позначки 75 млн.

На звороті годин викарбувано відповідний напис. Згодом музикант віддав цей годинник дядьку нинішнього власника в обмін на його Hamilton, також прикрашені діамантами.

За даними Phillips, раніше на аукціонах ніколи не з'являлися годинник, настільки тісно пов'язані з музичною кар'єрою "короля рок-н-ролу".

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

  • Аукціонний будинок Phillips останнім часом став лідером за обсягами торгів рідкісними вінтажними годинами і хронометрами. Абсолютний рекорд ціни в цьому сегменті встановлений в жовтні 2017 року: годинник Rolex, що належали акторові Полу Ньюману, пішли з молотка за $ 17,8 млн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: