fbpx
Сьогодні
09:30 17 Кві 2018

Справа Скрипаля: країни G7 вимагають від Росії негайних відповідей

Фото: bbc.com

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" випустили спільну заяву щодо ситуації навколо отруєння в Солсбері колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Заяву було опубліковано на сайті уряду Канади, яка цього року головує у G7.

"Ми, міністри закордонних справ країн G7: Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Сполученого Королівства та Сполучених Штатів Америки і Верховного представника ЄС єдині в тому, що рішуче засуджуємо атаку, яка відбулася проти Сергія Скрипаля та Юлії Скрипаль з використанням нервово-паралітичної речовини в Солсбері, Сполучене Королівство, 4 березня 2018 року", – йдеться у повідомленні.

У ньому також підкреслюється, що Лондон ретельно поінформував партнерів по G7 по даній справі.

"Ми поділяємо і погоджуємося з оцінкою Великобританії, що з високою часткою ймовірності Російська Федерація несе відповідальність за цей напад, і що немає альтернативного пояснення цьому", – наголошують міністри.

Далі глави зовнішньополітичних відомств закликали Росію негайно відповісти на всі питання, які виникли у зв'язку з цією трагедією.

"Ми закликаємо Росію терміново відповісти на всі питання, пов'язані з інцидентом в Солсбері", – йдеться у повідомленні.

  • Нагадаємо, 4 березня екс-співробітник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були знайдені без свідомості з отруєнням невідомою речовиною на лавці в торговому центрі в британському місті Солсбері.
  • Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що Скрипаля та його дочку отруїли нервово-паралітичною речовиною, розробленою в Росії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: