fbpx
Сьогодні
14:07 13 Кві 2018

Оточення Януковича фінансувало теракти у Львові, - СБУ

Оточення екс-президента України Віктора Януковича фінансувало терористичні акти у Львові за кураторство російських спецслужб.

Про це повідомив заступник голови Служби безпеки України Віктор Кононенко.

Мова йде про випадки навмисних підпалів автомобілів з польскою реєстрацією на території Львова.

"Я не маю дозволу слідчого на розкриття всіх деталей цієї справи, тому можу лише повідомити, що фінансування терактів здійснювалося оточенням екс-президента втікача під кураторством російських спецслужб", – повідомив Кононенко.

Один такий підпал було вчинено 23 березня поточного року. Замовником злочину, за інформацією СБУ виявився мешканець Київської області 1979 року народження.

"З виконавцем було встановлено оперативной контакт та долучено до роботи зі слідством. Він повідомив, що 23 березня вже здійснив підпал автобусу з польською реєстрацією на території Львова, але ця подія не набула розголосу, тож не була зарахована російськими кураторами", – сказав він.

Тому вони дали йому вказівку провести повторну акцію із обов'язковою відеофіксацією підпалу автобусу.

Тож, вже 1 квітня поточного року за участі СБУ та з метою притягнення до відповідальності причетних осіб у Львові було імітовано загоряння автобусу з польською реєстрацією.

За результатами проведеної роботи було затримано двох осіб: мешканців Києва та Львова, їм інкримінується ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: