fbpx
Сьогодні
Думка 13:59 12 Кві 2018

В українців важливо виховати звичку платити за контент, - Наконечний

Фото UATV

Режисер Максим Наконечний, чий фільм "Невидима" увійшов до шостого збірника українських короткометражних фільмів проекту "Українська Нова Хвиля: Runaway", розповів, яким він бачить сучасного українського глядача.

Про це повідомляє UATV.

"Зараз в Україні великий попит на комедії (згадаймо касовий успіх фільму "DZIDZIO Контрабас") і анімаційні фільми. Потрібно, щоб авторський і масовий контент йшли поруч. У цьому плані – "рука руку миє", тому що масове кіно повинно вчити авторський кінематограф бути доступнішим, шукати шляхи діалогу з глядачем, а авторський контент має вчити масовий кінематограф задавати певну планку. Але не кіно виховує глядача, а реальність. У нас великий попит на комедії, тому що сумного в житті й так вистачає. А авторське кіно ще довго не буде популярним, оскільки автори говоритимуть на непопулярні та болючі теми. Та треба розуміти, що надзвичайно важливі фільми, які не дозволяють повністю відключитися від реальності та від себе, не героїзують нас самих", – поділився він.

За словами режисера, в українців важливо виховати звичку платити за контент: "У нас не звикли платити за кіно в інтернеті. Українських фільмів в мережі немає, тому що інтернет – це для них як смертний вирок. Тому в широкої аудиторії в Україні є певне уявлення, мовляв, українського кіно немає. Чому ні? Тому що його не можна завантажити на торренті. Виховувати цю звичку потрібно "батогом" – почати з посилення законодавства щодо піратського контенту. Таким чином, українське кіно отримає рівні умови з іншими зарубіжними гравцями ринку".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: