fbpx
Сьогодні
00:12 12 Кві 2018

Тереза Мей відправляє підводні човни попри вимоги Парламенту, - The Telegraph

Британський підводний човен HMS Vanguard прибуває назад до бази після патрулювання. [Сполучене Королівство, архівне фото, 2010 р].

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей наказала британським підводним човнам рухатися у напрям Сирії на відстань для ракетного удару в ході підготовки до можливої операції країн коаліції у Сирії.

Про це повідомляє The Telegraph, посилаючись на інсайдові джерела.

За повідомленнями, операція проти режиму Асада може початися увечері в четвер.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Британії Тереза Мей раніше повідомила Президенту Сполучених Штатів Дональдові Трампу про те, що її країна потребує більше доказів застосування хімічної зброї сирійськими військами на території Гути та утрималась від участі в операції.

Позиція Мей була пов'язана із вимогами членів Парламенту Сполученого Королівства. Як повідомляє The Guardian, депутати закликали Терезу не брати на себе зобов'язань щодо військової конфронтації у Сирії через використання хімічної зброї без попереднього голосування в парламенті та дочекатися результатів розслідування інспекторів з Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ).

Не дивлячись на це, колишній британський генеральний прокурор Домінік Грів заявив, що Тереза Мей може прийняти деякі обмежені заходи і без схвалення депутатів, але широка кампанія у Сирії потребує підтримки Парламенту Сполученого Королівства. За повідомленнями BBC, Пані Мей описала використання хімічної зброї як «гуманітарну катастрофу», яку «не можна залишити без відповіді» та імовірно почала пошук можливих дій які не потребують затвердження Парламентом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: