fbpx
Сьогодні
09:11 28 Бер 2018

У Стамбульському університеті вивчатимуть українську мову

Фото mon.gov.ua

Студенти Туреччини отримали можливість отримати вищу освіту за спеціальністю "Українська мова та література".

Про це заявила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич 27 березня під час урочистого відкриття напряму у Стамбульському університеті, повідомляє прес-служба МОН.

Спеціальність відкрили на факультеті літератури, кафедрі слов'янських мов та літератур. Зараз на бюджеті за спеціальністю навчається 18 студентів.

На спеціальності вивчають прикладне українське мовознавство, фонетику, морфологію, синтаксис української мови, усне та писемно-літературне мовлення, читання та тлумачення текстів, ділове листування, переклад художніх творів і навіть синхронний переклад. Також передбачено, що студенти вивчатимуть українську історію, культуру, літературу, лінгвокультурологію.

"Завдяки спільним зусиллям ми поглиблюємо освітні та наукові зв'язки між країнами — у вищих навчальних закладах України навчається 1тис 823 громадянина Туреччини. У турецьких університетах здобувають освіту за повним циклом 464 українці. Відтепер в обох країнах створено можливості для підготовки спеціалістів-мовознавців", — зазначила Гриневич.

Ще порція хороших новин зі Стамбулу – у Стамбульському університеті відкрито спеціальність «Українська мова та…

Posted by Лілія Гриневич on Tuesday, March 27, 2018

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: