fbpx
Сьогодні
23:05 24 Бер 2018

Африка може стати найбільшою у світі зоною вільної торгівлі

У столиці Руанди Кігалі представники 44 африканських країн підписали угоду про створення континентальної зони вільної торгівлі, повідомляє Deutsche Welle.

Переговори щодо угоди тривали протягом двох років. Для її вступу в силу потрібна ратифікація всіма країнами, що підписали її.

Серед підписантів такі країни з сильною економікою, як Кенія, Марокко, Єгипет, Ефіопія і Алжир. У той же час під документом, який отримав назву Continental Free Trade Area (CFTA), поки не поставили свої підписи ПАР і Нігерія – найбільші економіки континенту. Крім того, поки не підтримали ініціативу ще низка країн Африканського союзу. Зокрема, нігерійський президент Мухаммаду Бухарі пояснив свою позицію необхідністю проведення консультацій у себе на батьківщині.

"Якщо членами CFTA стануть всі 55 країн континенту, то це ознаменує появу у світі нового єдиного ринку з сукупним ВВП понад 2 млрд євро і населенням в 1,2 млрд", – зазначає видання.

На даний момент на торгівлю всередині континенту припадає всього 16% від загального обсягу торгівлі країн Африки, що пояснюється дуже високими митними зборами багатьох країн на експорт в інші країни континенту, найчастіше вони перевищують збори на торгівлю з країнами інших регіонів світу. Крім того, серед причин ситуації, що склалася експерти називають брак відповідної інфраструктури всередині континенту і наявні на сьогодні регіональні зони вільної торгівлі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: