fbpx
Сегодня
Колонка 18:32 12 Июн 2020

Славко сдался без боя

Фото rbc.ua

«Вождю світового пролетаріату» Леніну приписують вислів, що «кожну кухарку можна навчити управляти державою». Втім, навіть він при цьому не згадував представників шоу-бізнесу…

У 2019 я, з деяким розчуленням, але без особливого подиву, спостерігав, як наші співгромадяни віддавали свої голоси за симпатичні (й не дуже) «мордашки» – за коміків, співаків, спортсменів тощо – керуючись одним лише принципом: «аби не з обридлих політиків».

Не маючи чіткої програми і певної команди, виступаючи «за все хороше і проти всього поганого», нові зірки українського шоу-політикуму, різко зійшли на «п'єдестал».

Не знаю, як би склалися розклади в минулому році, якби Вакарчук наважився тоді піти в президенти… Але він довго думав, «прокинувся» лише на парламентських виборах і завів до Верховної Ради фракцію «Голос». Голосу якої, на жаль, так досі й не було виразно чутно.

У той час як більш розторопний Зеленський не тільки завоював пост президента, але й зумів «на хайп» провести до парламенту найбільшу фракцію, зібрану з різних людей, які назвалися «Слугами народу», і сформувати свій уряд. «Слуги» допоки, скажімо прямо, теж особливо нічого видатного (якщо не брати до уваги, звичайно ж, численних скандалів) не «наслужили».

І ось недавно Зеленський заявив, що «подумує» про те, чи не піти йому на другий термін президентства, звісно, «якщо народ попросить».

А В'ячеслав теж замислився про те, чи не піти йому вдруге на… складання повноважень народного депутата. Та 11 червня оголосив про це. З одного боку, без бою здався, а з іншого – добре, що вчасно зізнався: кухарка (музикант, комік, артист, спортсмен, танцюрист та інші) без належного досвіду не здатні ефективно керувати державою.

Очевидно, Вакарчук вирішив повернутися на свою набагато більш щасливу стежку рок-вокаліста в групі «Океан Ельзи», в очікуванні подальших послаблень карантину і швидкого дозволу на проведення масових концертів.

Щоправда, 11 червня в Україні зафіксували антирекорд з захворюваності на коронавірус. І карантин, навпаки, цілком можуть ще й посилити. Але це вже зовсім інша історія…

2928

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Добавить комментарий

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: