fbpx
Сегодня
Колонка 12:30 08 Авг 2023

Какие навыки, необходимые на работе, развивает участие в молодежных общественных организациях

Нещодавно моя подруга, ще студентка, шукала свою першу роботу. Як і багато молодих людей, вона хвилювалася через відсутність професійного досвіду, брак часу та навичок, і вважала себе непримітною кандидаткою серед десятків конкурентів. Ситуація типова та для декого болюча. Хочеш працювати – май досвід, треба досвід – йди працювати.

Ми хочемо вчитися чомусь новому, розвивати свої слабкі сторони та правильно використовувати сильні, щоб потім своїм щільно наповненим резюме привернути увагу компаній та здобути омріяну позицію. Це за умови, що ми вже маємо омріяну позицію, але така перевага, здається, є лише в обраних.

Тож, коли за декілька днів я переглядала резюме своєї подруги, мене вразив перелік усіх компетентностей та практичних умінь, хоч за плечима вона мала лише декілька закінчених курсів та рік членства в молодіжній громадській організації.

Участь у громадських організаціях – це чудова можливість для молоді зрозуміти, які навички їм необхідно розвинути й у якому напрямку рухатися надалі, а також більше дізнатися про те, як працює сучасний корпоративний світ. І досвіду тут не потрібно, досить відповідальності та бажання вчитися, чинити вплив і приділяти час цій справі.

Для українців така діяльність як ніколи актуальна. Через волонтерство ми не лише додаємо привабливий розділ у своє резюме, а й допомагаємо нашій державі та активно висловлюємо свою громадську позицію, втілюємо свої ідеї у життя та діємо у колі однодумців.

Найцікавіше те, що ви самі вирішуєте, що берете від свого перебування. Чи то розвиток hard skills та soft skills, чи то спілкування з ініціативними людьми, чи то реалізація свого потенціалу – ви керуєте власним досвідом.

Наприклад, члени Всеукраїнської молодіжної громадської організації «АЙСЕК в Україні», окрім загально необхідних компетенцій: тайм-менеджменту, креативності, керування командою, ефективної комунікації, прийняття рішень, генерування ідей – покращують свої навички у різних професійних сферах і випробовують себе у нових для них викликах.

Унікальним є досвід керування командою, з якою ви досягаєте спільної мети, розділяєте невдачі та здобутки. Саме у лідерській позиції можна відчути, якою силою ми володіємо та як впливаємо на своє оточення.

Молодь АЙСЕКу через саморозвиток та цінності відкриває у собі сміливість діяти на користь України.

Організації такого типу – це також платформа для обміну досвідом. Тобто, навчаючись чомусь новому, виносячи для себе якісь уроки від перебування тут, стикаючись із викликами, ви берете те, що вже знаєте і вмієте, і застосовуєте на практиці у життєвих обставинах. Можливо, ви знаходите вихід зі складної ситуації у абсолютно унікальний спосіб.

Основна причина існування, «серце» багатьох молодіжних організацій – це вплив. Тому великою мірою вони спрямовують свою діяльність на важливі суспільні зміни. АЙСЕК робить це через проєкти та міжнародні стажування.

Саме змога впливати на оточення через свої переконання та ідеї відкриває широке поле для власної ініціативи. Це проявляє вашу рішучість та проактивність, важливі навички на сучасному ринку праці. Хто зна, може, для когось це стане поштовхом до відкриття власної справи.

Незважаючи на користь, яку складно порівняти з будь-яким іншим досвідом, декому зважитися на цей крок заважає відсутність фінансової вигоди. Так, завжди хочеться отримувати якесь заохочення за виконану роботу, але волонтерство не лише про допомогу іншим.

Членство у громадській організації може бути правильним місцем для свідомої української молоді, яка хоче спробувати свої сили у чомусь новому, зробити свій внесок у розбудову нашої держави, отримати цінний професійний досвід, розвинутись особистісно та знайти свій шлях у житті.

Воно однозначно стало правильним місцем для моєї подруги. До речі, роботу вона знайшла.

AIESEC – міжнародна молодіжна організація, що розвиває лідерство в молоді шляхом міжкультурних обмінів, членства в організації та проведенням подій, які сприяють розвитку юних лідерів. AIESEC в Україні працює в сфері цілей сталого розвитку, інформуючи суспільство в цій тематиці та організовуючи ініціативи, які сприяють вирішенню таких проблем.

1040

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Добавить комментарий

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: