fbpx
Сегодня
Тест 19:50 20 Мар 2020

Еще одна эпидемия — туберкулез. 10 вопросов, которые нужно задать себе, чтобы быть в безопасности

Тест о вашем здоровье (подготовлено на украинском языке)

Ти теж тепер миєш руки по 2 години перед їжею через коронавірус? Страшно? Нам теж. Але, на жаль, це не єдина хвороба, якої нам слід побоюватись.

24 березня була відкрита паличка Коха збудник туберкульозу, страшної хвороби, яка й в 21 столітті не є остаточно побореною. В нашій країн 23% випадків захворювань на туберкульоз помічаються занадто пізно, що сприяє його поширенню. Але навіть цей факт не привід панікувати: краще, пройди наш тест та дізнайся, як найкраще захистити себе від туберкульозу і в яких випадках ти в зоні ризику. 

Саме 24 березня відбудеться онлайн-марафон "Вторгнення. Як мікроби керують нами". Платформа Naukroom в якості виключення робить його безкоштовним через суспільну важливість теми. Від популяризаторів науки можна буде дізнатися все і про коронавірус, і про туберкульоз, і навіть про хороші бактерії, які щодня допомагають нам жити. А зараз перевір себе на знання основної симптоматики та зон ризику туберкульозу.

Спершу — поговоримо про тих, хто знаходиться в зоні найвищого ризику розвитку туберкульозу. Чи є серед них люди з хворобами, що послаблюють імунітет?

хвороба маска
Точно! Ошибочка вышла

А як щодо тих, хто має домашніх тварин?

кот
Точно! Ошибочка вышла

А якщо я вживаю багато алкоголю?

алкоголь
Точно! Ошибочка вышла

Ну, мій друг — лікар, він точно має знати все про хвороби. Отже, він поза зоною ризику. Так?

доктор
Точно! Ошибочка вышла

Добре, а які симптоми свідчать про туберкульоз? Наприклад, постійний головний біль та ломота у тілі?

головний біль та ломота у тілі
Точно! Ошибочка вышла

А як щодо високої температури протягом тижня?

головний біль та ломота у тілі
Точно! Ошибочка вышла

Добре, а біль у грудній клітці — теж нічого страшного?

біль у грудній клітці
Точно! Ошибочка вышла

Ой, звучить страшно. В мене аж в животі заболіло — це теж туберкульоз?

болит живот
Точно! Ошибочка вышла

Щось я починаю переживати. Стрес — це теж симптом?

депресія
Точно! Ошибочка вышла

Все одно страшно — мало тут коронавірусу, ще й про туберкульоз нагадали. Ми всі помремо через бактерії і віруси?

стресс
Точно! Ошибочка вышла

Ще одна епідемія — туберкульоз. Тест
Людина, що ніколи не мочила манту

обезьяна

Насправді, манту мочити можна — це популярний міф. Судячи з усього, ти доволі мало знаєш як про туберкульоз, так і про поширення інфекцій в цілому. У разі співпадіння симптоматики, описану у тесті, звертайтесь за консультацією до найбільшої пацієнтської організації України тут: "100% життя". А такожі переходь на безкоштовний онлайн-марафон "Вторгнення. Як мікроби керують нами" 24 лютого, і розкажи всім своїм друзям про все, що почуєш там. Це буде набагато корисніше прочитання чергових новин про коронавірус.
Обережна людина

обережна людина

Ти знаєш базові речі про туберкульоз і напевне зможеш виявити ризики його розвитку, в разі чого. Але є і багато речей, про які ти не знаєш. Інформації забагато не буває, тому приходь на "Вторгнення. Як мікроби керують нами"  і дізнайся все, про мікробів, хвороби та захист від них. У разі співпадіння симптоматики, описану у тесті, звертайтесь за консультацією до найбільшої пацієнтської організації України тут: "100% життя".
Лікар-фтизіатр

доктор

Ти знаєш про туберкульоз майже все, та й іншими хворобами будь-якого походження тебе не налякаєш. А чи знаєш ти все можливе про корисні бактерії? А про історію епідемій? А про те, як діяти в центрі епідемії? Це все буде на онлайн-марафоні "Вторгнення. Як мікроби керують нами" — збережи собі лінк і здобувай додаткові знання! У разі співпадіння симптоматики, описану у тесті, звертайтесь за консультацією до найбільшої пацієнтської організації України тут: "100% життя".
Роберт Кох

Роберт Кох

Ти знаєш все, що стосується туберкульозу та інших хвороб, і власноруч можеш проводити лекції про бактерії, епідемії та хвороби. Але прийняти участь в онлайн-марафоні <"Вторгнення. Як мікроби керують нами" все одно варто — як мінімум, можна подивитись фільми-катастрофи про епідемії в приємній компанії та розкласти їх на молекули зі спікерами заходу. У разі співпадіння симптоматики, описану у тесті, звертайтесь за консультацією до найбільшої пацієнтської організації України тут: "100% життя".

Прийняти безкоштовну участь у онлайн-трансляцію освітнього онлайн-марафону "Вторгнення. Як мікроби керують нами" можна за посиланням.

Підписуйтеся на популяризаторів науки платформу Naukroom.

У випадку співпадіння симптоматики, описану у тесті, звертайтесь за консультацією до найбільшої пацієнтської організації України тут: "100% життя".

Партнерський матеріал

30481

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Добавить комментарий

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: