fbpx
Сегодня
104 рішення: як оперативно вирішити газове питання
Якщо з газової плити тече вода, якщо газовий котел взимку перестав гріти, якщо потрібна консультація з будь-яких газових питань… Куди ви звертаєтеся?

Для вирішення усіх питань створений єдиний сервіс 104.ua!

104.ua святкує свій перший день народження! "Рубрика" розповідає, як працює єдиний український сервіс для споживачів газу.
Хто герой? Той, хто не боїться чистих сторінок
Історія 104.ua почалася ще сім років тому з доволі стандартних послуг з постачання газу. Згодом творці компанії усвідомили — їх клієнти потребують не лише газу, а комплексної допомоги з тим, аби тримати оселю в теплі. Так і почалася нова сторінка.

Сьогодні компанія консультує споживачів природного газу, продає, встановлює та надає подальше обслуговування газового обладнання. Сервіс працює в офлайн- та онлайн-режимах і постійно множить кількість своїх клієнтів.

Окрім сайту, мобільних застосунків, а також Viber і Telegram-ботів, сервіс має у своїй "екосистемі" кол-центр, що працює без вихідних і дає змогу користувачам вирішувати низку питань у телефонному режимі.
Місія — створити засіб для зняття клієнтського болю
"Рік виповнився компанії, яка об'єднала кілька напрямків у єдиний сервіс для споживачів газу. Хоча починалося все сім років тому з відкритої довідки про газ і газопостачання. До 104.ua не було такого поняття у газовій галузі, як «клієнти і сервіси для них»", — розповідає директор 104.ua Юрій Петрук.

Клієнти 104.ua можуть вирішувати свої проблеми у будь-який час, з будь-якого місця і будь-яким зручним способом. Наразі ніхто в Україні не може запропонувати схожий набір послуг та способів їхнього надання у газовій сфері.
А основне завдання компанії — допомагати клієнтам зі щоденними проблемами, які іноді звалюються на них раптово, а часом накопичуються місяцями.

"Об'єктивно — людям не подобається розбиратися в трубах або у тому, яке обладнання потрібне для економного енергоспоживання. Людям подобається, коли вдома тепло і є гаряча вода. Від цієї потреби ми і вирішили йти у бізнес-процесах", — додає Юрій Петрук.
Яке рішення? Стати першовідкривачами!
У 104.ua працює більше 1 600 фахівців, завдяки яким клієнти можуть спокійно користуватися газом, не вникаючи у купу інформації та технічних деталей. 104.ua надає повний супровід клієнту, зокрема і у таких складних питаннях як газифікація і реконструкція: від моменту написання заяви до реалізації проєкту під ключ.

Як це відбувається? Людина звертається до 104.ua клієнтського простору і отримує там свого персонального менеджера, який спершу консультує, тоді допомагає зібрати пакет необхідних документів і супроводжує клієнта на етапах проєктування системи, підведення газу, підбору та встановлення обладнання.
Щодо самого газового обладнання, тут 104.ua також має рішення. У лінійці їхніх товарів з'явився котел Model T, який у порівнянні з обладнанням старого типу допомагає споживати на 40% менше газу. Виробник дає цілих п'ять років гарантії на котел. А придбати його можна у онлайн гіпермаркеті газового обладнання market.104.ua.
Як це працює? Власна дослідницька лабораторія
У 104.ua є власна дослідницька лабораторія, фахівці якої вивчають болі клієнта, прогнозують виникнення можливих проблем та працюють над ефективними рішеннями для них.

Компанія постійно проводить опитування серед споживачів, аби визначити, що для них є пріоритетами в процесі газифікації будинку, скільки вони готові платити за цю послугу і за ефективне газове обладнання, які переваги має включати комплексна послуга "під ключ" та з якими труднощами стикаються клієнти в обслуговуванні наявної опалювальної системи та газової техніки.

Після таких досліджень і з'являється якісний конкурентний продукт. Як приклад Юрій Петрук наводить послугу "8 500", яка діє у 16 регіонах країни:

"У вартість послуги з заміни газового котла, яка відповідає своїй назві, входить підбір обладнання, демонтаж старого і монтаж нового котла, всі необхідні комплектуючі, пакет документів і пуск газу".
Як це не працює?
Або чому із газової плити ллється вода
Керівництво компанії не приховує — така мультифункціональність створює чимало складнощів і постійно змушує шукати нові рішення. Проте кінцевий результат, який отримують клієнти, стоїть вище всіх ймовірних прорахунків і невдач. Це і є основною цінністю сервісу.

Директор 104.ua говорить — у пошуках економії люди часто звертаються до тих, хто не є професіоналами. Виливається це у ще більші витрати і ризики власною безпекою.

"Стабільно кілька разів на рік нам доводиться виправляти неполадки після роботи так званих «майстрів за оголошеннями», які часто плутають трубопроводи подачі води і газу. Таким чином заливають котли, лічильники і газову мережу. У мешканців будинку з плит і лічильників тече вода. Така економія обходиться дуже дорого", — зазначає Юрій Петрук.

Аби постійно підвищувати професійність власних працівників сервісу, у 104.ua збудували широку мережу навчальних центрів, де персонал проходить атестацію і переатестацію.
А у них точно вийшло? Про анонси нових продуктів
За рік компанії вдалося відкрити 160 клієнтських просторів у 16 регіонах. Сюди люди можуть приходити й отримувати фахові консультації про те, як перейти з централізованого опалення на автономне, які документи оформити, як доглядати за наявним газовим обладнанням та як обирати нове.

Крім цього, 104.ua має співпрацю з порталом державних послуг "Дія", зокрема на черзі реалізація проекту газифікація-онлайн. Клієнт зможе не виходячи за межі дому під'єднати газ до необхідного об'єкту.

"Треба буде зробити кілька кліків і людина зможе самостійно онлайн і без жодних черг в держустановах подати документи на газифікацію, підписати необхідні документи і оплатити послуги. Також клієнт отримає трекінг, за яким зможе відстежувати етапи реалізації свого замовлення", — пояснює Юрій Петрук.
Попереду і запуск інших нових продуктів — страхування з підвищеним лімітом ризику відповідальності, кредитування з банками партнерами, збільшення кількості терміналів самообслуговування від 120 до 180.
Більше корисних рішень! Як економно споживати газ
"Рубрика" запитала у директора 104.ua про те, як підвищити енергоефективність свого будинку і як потрібно доглядати за обладнанням після його встановлення.
      Більше порад та уточнень можна отримати, звернувшись до 104.ua
      Матеріал створено за підтримки 104.ua
      3
      7521

      Добавить комментарий

      О проекте

       

      Сообщить об опечатке

      Текст, который будет отправлен нашим редакторам: