fbpx
Сегодня
Спецпроект 11:44 21 Авг 2023

Как правильно прыгнуть: книги, которые помогут развить креативность

"Рубрика" и издательство "Vivat" собрали книги, которые помогут развить креативность, взглянуть на привычные дела с неожиданной стороны и так добиться успеха.

Кожну зі згаданих в добірці книг ви можете придбати на сайті «Vivat» зі знижкою 10%, ввівши при оформленні замовлення промокод rubrika, який діятиме з 21 серпня по 2 вересня.

"Нескінченна гра. Гнучкість як суперсила в епоху змін" Саймон Сінек

Бізнес та політика є своєрідними іграми, у які не можна виграти чи програти, вони тривають вічно та не мають чітких правил. І насправді такі ігри суттєво складніші за шахи чи футбол, бо ти постійно в динаміці, без шансів на відпочинок чи стабільність. Зрештою, життя є такою самою грою. І поки ваші конкуренти діють за шаблонами, як грати так, щоб бути на висоті й вирватися вперед?

"Як правильно стрибнути" Саймона Сінека, який досліджує мислення, поведінку і комунікацію між людьми та є одним з найяскравіших промовців TED Talks, — для справжніх гравців, які готові скористатися досвідом найкращих компаній світу. Для тих, хто хоче мати глобальне бачення, мислить мірками цілих поколінь та вважає себе візіонером. Вона допоможе стати гнучкішими й реагувати часом несподівано, але безсумнівно ефективно. 

Книги для розвитку креативу

"Покоління зумерів. Як бренди формують довіру" Вітт Ґреґґ, Берд Дерек


Літера Z зараз викликає у нас негативні асоціації, а ще донедавна вона носила зовсім іншу конотацію. Це означення покоління "зумерів". Люди, народжені наприкінці 90-х – на початку 2000-х років, зараз творять тренди, за якими розвивається світ. Вони люблять TikTok, їх важко чимось здивувати, вони одразу помічають нещирість у комунікації. Для них різноманіття — це більше, ніж модне слово, це реальність. І брендам важливо розуміти, як говорити з цією аудиторією так, щоби вона не просто почула, а сприйняла те, що вони хочуть сказати. 

"Покоління зумерів" — це книжка, яка містить дієві та корисні поради по комунікації у соціальних мережах. Але не лише. Це посібник, який допоможе збудувати спільноту і налаштуватися на частоту зумерів та навчить яправильно вибудувати довіру цього покоління до вашого бренду.

Книги для розвитку креативу

"Справжні митці не голодують. Найсучасніші стратегії досягнення успіху" Джефф Гоїнс

Іноді нам здається, що творчість — це ілюзорний, таємничий вимір, в якому може існувати лише невеличка купка обраних. Вони загадкові, займаються мистецькими практиками і живуть за їм одним зрозумілими законами. Джефф Гоїнс спростовує ці твердження і доводить: бути митцем може бути будь-яка досить мотивована людина, чиї зусилля спрямовані на пошук натхнення, співпрацю, дисципліну та маркетинг. Його книжка "Справжні митці не голодують" містить практичні дієві поради митцям щодо застосування креативності для досягнення творчого та фінансового успіху.

Чому це важливо? Креативність зараз має коштувати більше, аніж праця з шаблонами. Часто-густо митці цього не усвідомлюють, не знають справжньої ціни своїй роботі й це шкодить не лише їхній кар'єрі, але і творчості загалом. 

Книги для розвитку креативу

"У чому ваша проблема? Мистецтво нешаблонного мислення" Томас Веделл-Веделлсборґ 

Шаблонність мислення дуже шкодить розвитку. Ми ходимо по колу, не відступаємо від чітких інструкцій і дивуємося, чому проблеми не виходить розв'язати. Більше того, ми розумні й талановиті, але часом розв'язуємо не ті питання. Як наслідок — відкриваються заклади, в які ніхто не ходить, створюються мобільні застосунки, які ніхто не відкриває, підприємці втрачають час і гроші. 

Книжка Томаса Веделла-Веделлсборґа "У чому ваша проблема?" дозволить подивитися на проблеми з несподіваного ракурсу. Ми звикли до того, що у справі розв'язання труднощів нам дають чіткі інструкції. Тут же автор підходить до справи інакше і взагалі пропонує навчитися виокремлювати ті виклики, на які дійсно потрібно відповідати. Уміння переформульовувати проблеми та ставити правильні запитання на етапі планування — вміння, яке зараз дуже дорого коштує. Автор досліджував це питання понад 10 років і виклав свій досвід на 300 сторінках, які ви зможете прочитати за кілька днів. 

Книги для розвитку креативу

"Розум без меж! Навчайся, зростай і живи без бар'єрів" Джо Боулер

Успіх — це наслідок безперервного процесу, а не якась стала величина, визначена раз і назавжди. Переступити через шаблони та бар'єри пропонує і Джо Боулер, професорка Стенфордської школи вищої освіти, викладачка математики, засновниця youcubed — центру ресурсів з вивчення математики для вчителів, учнів та батьків.

Вона переконана у тому, що людина може розвиватися протягом всього життя завдяки нейропластичності, тому обмежень для вдосконалення не існує. Якщо нам щось не вдається зробити, причиною цього є те, що від дитинства й до зрілого віку ми керуємося низкою упереджень та уявлень про те, що начебто вміємо "краще", а до чого геть "не здібні". За допомогою книжки "Розум без меж!" ви зрозумієте, що проста зміна сприйняття допоможе поглянути на все по-новому та пробудити інтерес до навчання. 

Книги для розвитку креативу

"Змініть звичний сценарій: як змусити людей вважати вашу ідею своєю" Орен Клафф 

Що є складовою успіху? Оригінальна ідея, розуміння того, як її втілити, команда, яка візьметься за цю справу. А ще — вміння презентувати свою роботу та зацікавити своїми ідеями партнерів і потенційних інвесторів. Можна придумати геніальний проєкт, але не вміти про нього розповісти й відтак опинитися за бортом. 

Автор книжки "Змініть свій звичний сценарій", експерт з продажів Орен Клафф, який укладає успішні угоди на мільярди доларів, допоможе вам стати переконливими. Ви дізнаєтеся, як навчитися вирізнятися з-поміж інших та змінювати звичний сценарій переговорів. Секрети Орена ви достоту зможете застосувати на практиці: чи то в розмові з босом, чи то під час представлення проєкту перед інвесторами, ба навіть у спілкуванні з друзями.

Книги для розвитку креативу

"Вони всіх зробили! Як великі підприємці побудували свої імперії, і як тобі зробити те саме" Гарі Вайнерчук 

Історії успіху — це джерело натхнення і підказок від тих, хто зміг досягнути результатів. Адже якщо комусь вдалося побудувати імперію й отримати бажане, чому б не скористатися їхнім досвідом і лайфхаками. Це не обов'язково спрацює, але допоможе сформувати уявлення про можливе. І таке розширення свідомості час від часу потрібне і досвідченим акулам бізнесу, і тим, хто лише розпочинає свій шлях. Адже світ дуже стрімко змінюється і те, що працювало 10 років, зараз може бути неефективним

Гарі Вайнерчук у своїй книжці розповідає про бренди та підприємців, які "всіх зробили". Він наводить практичні поради про те, як зробити свій бізнес-продукт популярним у соцмережах, розсекречує маловідомі нюанси й основні інструменти, інноваційні поради та хитрощі, які покращують традиційні та перевірені часом стратегії. Інтернет-платформи — трамплін, який дасть старт успішному бізнесу. І ця книжка розповість про те, як правильно "стрибнути". 

Книги для розвитку креативу

Партнерський матеріал.

Рубрика:
Полезности
609

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Добавить комментарий

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: