fbpx
Сегодня
Афиша 12:14 28 Май 2018

План на неделю. Лучшие образовательные события 28 мая – 3 июня

"Врывайся на полную". Именно такой девиз этой недели. Действительно, сложно вспомнить такую концентрацию невероятных мероприятий одновременно.

Якщо ми пережили тисячі футбольних фанів, то неодмінно маємо себе винагородити відвідуванням освітніх подій. Приємна погода позитивно впливає на організаторів, тому вони намагалися максимально вирвати вас з дому та офісу у місто, щоб розвиватися разом. Не підведіть їх, бо воно того варте.

Звісно, головною подією тижня можна сміливо вважати «Книжковий Арсенал». Його чекають цілий рік дорослі та діти, щоб всією сім'єю з користю провести час та оновити запас літератури та знань. Масштаби фестивалю настільки великі, що ви можете приходити всі п'ять днів, але все одно не встигнути побачити і почути всіх. Не зволікайте, купуйте квиток онлайн, щоб не стояти у черзі, беріть друзів та родину і насичуйте мозок по максимуму.

Якщо вам набридли фрази типу «Чому в нас така багата та красива країна, а ми такі бідні» — приходьте на дискусію «Що не так з українською економікою?». Імениті аналітики та експерти розкажуть власні візії розвитку України. 30 травня ви дізнаєтеся, чи станете свідками «українського економічного дива», чи у нас інший шлях розвитку. До речі, «Рубрика» – інформаційний партнер цієї зустрічі, яку проводить «Вільна академія змін».

Поціновувачів інтелектуальних та філософських бесід Андрій Богачев запрошує обговорити хибність уявлень про цінності. Античність, Середньовіччя, Новий час — цінності змінювалися постійно, а що ж з ними сьогодні і які вони, поговоримо?

Хто не бачив гарну символіку міста Львова, що зображена на всіх пакетиках, поштових листівках та магнітах. А чому так не у всіх містах України і чи потрібен бренд місту? Експерти з брендингу будуть розповідати про фірмовий стиль міста, значення та шлях популяризування міста серед простору. Можливо саме ти створиш бренд свого міста.

Як ми бачимо, початок літа ми зустрічаємо у вирії інтелектуальних подій. Тому сидіти вдома зараз просто заборонено, а виходити у світ розвитку та прогресу необхідно. Зустрінемося в червні поряд на лекціях та на сторінках нашого видання 😉

анонс

Що: Відкрита дискусія «Що не так з українською економікою?»

Де: Київська Школа Економіки

Коли: 28 травня о 18:30

Вхід: безкоштовний за умови реєстрації — https://goo.gl/forms/1eNuaR3ToV5Revpq2

Науковці, аналітики та представники бізнесу поділяться своїми поглядами на актуальні питання та спробують відповісти на питання — що ж є ключовим фактором формування поточної економічної ситуації:

  • постреволюційні завищені очікування чи структурні умови (чому економіка України не зростає достатньо швидко);
  • універсальні економічні закони зростання чи "власний шлях" (що працюватиме в умовах України);
  • «необхідні» рішення чи популізм.

Спікери:

  • Єгор Григоренко, Голова Ради директорів, #KSE; Партнер, Bain & Company
  • Тимофей Милованов, член Ради НБУ, Почесний президент KSE
  • Юлія Клименко, віце-президентка з бізнес-освіти, KSE; колишня заступниця Міністра економічного розвитку та торгівлі України
  • Інна Совсун, віце-президентка з публічної політики та врядування, KSE; колишня Перша заступниця Мінстра освіти та науки України
  • Олеся Вервечко, віце-президентка з економічної освіти, KSE
  • Наталія Шаповал, віце-президентка з економічно-політичних досліджень, KSE

анонс

Що: Економічний прорив: чи можливе «українське диво»?

Де: Музей історії Києва

Коли: 30 травня 19:30

Вхід: 400 грн у день події/350 грн за посиланням https://bit.ly/2L6jH5Z

«План Маршала», «кельтський та азійські тигри», «японське економічне диво», «польська шокова терапія» та багато інших назв є визначенням неймовірних економічних проривів, досягнутих у багатьох країнах світу, які протягом історії потрапляли у ситуації, коли назрівала необхідність кардинальних змін в економіці та суспільному житті в цілому. І саме економічні прориви часто ставали основною для подальшого прогресу у цих державах.

Сьогодні Україна проходить свій революційний шлях і, як ніколи, потребує свого економічного прориву. Чи вдасться це? Чи можливий він взагалі і чи станемо ми свідками «українського економічного дива»?

На нашій зустрічі у форматі public talk ми будемо мати унікальну можливість дізнатися про це з перших вуст та отримати відповіді також на інші актуальні запитання:

  • Чи можливе повторення в Україні сценарію економічних реформ, які пройшли у пост-комуністичніх країнах у 90-і роки?
  • Чи потрібна повна «лібералізація» та «децентралізація» економіки?
  • Що можливо, а що неможливо реформувати в економіці та нашому суспільстві в цілому у рамках одного покоління та від чого це залежить?
  • Який «цівілізаційній стрибок» повинна зробити Україна, щоб досягті позитивного результату реформ сьогодні?
  • У чому причини гальмування поновлень всередині українського суспільства?
  • Які доречні аналогії з іншими країнами можна провести?

Спікери:

  • Олександр Пасхавер — вчений — економіст, у різний час був радником трьох президентів України, а також прем'єр-міністрів та міністрів економіки. Протягом 20 років він брав активну участь у впровадженні більшості ринкових реформ в Україні.
  • Павло Шеремета — менеджер-економіст, міністр економічного розвитку і торгівлі України з 27 лютого по 2 вересня 2014 року, засновник Kyiv-Mohyla Business School [kmbs], колишній президент Kyiv School of Economics. Зараз керівник proryv.in.ua / Майстерня Стратегій
  • Валерій Пекар — громадський діяч та підприємець, співзасновник громадянської платформи Нова Країна, член Національна рада реформ / National Reforms Council (2014-2016), радник міністра економіки (2014-2016).

анонс

Що: Умовність цінностей

Де: Mezzanine

Коли: 29 травня в 19:30

Вхід: 75 грн за посиланням https://2event.com/events/1405287 або 100 грн у день події

Лекція «Умовність цінностей» з лекційного циклу Андрія Богачова «Умовність людини». Розмова про хибність звичних уявлень про справжні цінності.  У центрі обговоренення: античні стоїки та епікурейці, циніки та нігілісти, Жан-Жак Руссо, Фрідріх Ніцше та Іван Тургенєв.

Андрій Богачов пропонуватиме свої міркування про те, що сучасні цінності – не духовні, а медіальні. До дискусії можна долучитись і без відвідувань минулих лекцій. Зробити переоцінку цінностей ніколи не пізно, бо порадив це бозна коли Дельфійський оракул, а послухав його Діоген, потім – Ніцше.

Книжковий Арсенал

Що: Фестиваль «Книжковий Арсенал»

Де: Мистецький Арсенал

Коли: 30 травня – 3 червня

Вхід: від 35 грн. Детальніше на сайті: https://kontramarka.ua/uk/sites/misteckij-arsenal-339.html або  https://artarsenal.in.ua/uk/knyzhkovyj-arsenal/2018-2/

Близько 200 українських письменників і 100 гостей з 31 країн світу – з 30 травня по 3 червня у Мистецькому Арсеналі триватиме VІII Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал». Інтелектуальна подія країни, що об'єднує літературу й мистецтво. Понад 150 видавництв і нішевих проектів представлять свої найкращі новинки, а дизайнери, ілюстратори, художники – виставкові проекти.

«Далі буде!.» — так звучить тема цьогорічної Дитячої програми. Учасники програми говоритимуть про те, які книжки є сьогодні і які книжки діти візьмуть із собою й у завтрашній день. Саме такі книжки, наприклад, включені в унікальну колекцію «Silent books» («Мовчазні книжки») Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги IBBY, яку покажуть на «Книжковому Арсеналі» за підтримки Посольства Швейцарії в Україні.

За сприяння Києво-Могилянської бізнес-школи вдруге на «Книжковому арсеналі» діятиме інтелектуальна платформа, де управлінці зустрінуться, аби поділитися бізнес-мудрістю, подискутувати про моделі майбутнього та вчитися створювати якісні управлінські рішення для його досягнення. Цього року тема звучить «Творці майбутнього», а під час самої програми відбудуться розмови з нагоди презентації книг про відповідальне лідерство й управління.

UNIT.Talk

Що: UNIT.Talk | Брендинг територій: навіщо містам і країнам бренди?

Де: UNIT.City

Коли: 31 травня о 19:00

Вхід: 300 грн

Ми підрахували, що кожен другий висловив експертну думку про перший за 27 років незалежності бренд України — від дизайнера і маркетолога до пересічного громадянина. А чи всі розуміють, навіщо країні бренд, які нюанси створення бренду території та що це — не тільки про логотип?

Від геральдичних гербів до креативних логотипів — міста та цілі держави ідентифікують себе по-різному. Історично, правильний візуальний стиль об'єднує та підсилює всі ініціативи та підвищує впізнаваність. До прикладу, Дубай: після впровадження у 2008 році програми просування бренду "Sand to Silicon" місто отримало мільярдні надходження від підвищення попиту на нерухомість, іноземних інвестицій та потоку туристів, кількість яких зростає щороку на 10%. А Словенія від часу впровадження власного бренду щороку зустрічає вдвічі більшу за власне населення кількість гостів. Їхній слоган "I feel Slovenia" відомий у всій Європі.

Виступатимуть експерти з брендингу, в портфоліо яких творення брендів Києва, Франківська і, так! — України:

  • Павло Вржещ, креативний директор Banda.
  • Роман Гавриш, керівний партнер стратегічної агенції цифрового маркетингу Aimbulance.
  • Андрій Федорів, засновник креативної компанії @FEDORIV і локації FEDORIV Hub, де об'єднуються бізнес і творчість.

І дізнаємося від них:

  • Брендинг територій — що це?
  • Яким повинен бути хороший бренд території?
  • Чи потрібен українським містам фірмовий стиль?
  • Міжнародний досвід територіального брендингу.
13
486

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Добавить комментарий

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: