fbpx
Сегодня
Робота над показаннями лічильника,
або Як додаток від 104.ua полегшить життя споживачів газу
В одному додатку — все! Показання газового лічильника, які можна подати в один клік, і доступ до штучного інтелекту — все це тепер для клієнтів.

Такою ідеєю свого часу надихнулася компанія 104.ua і вже презентує оновлену версію свого цифрового дітища.
У чому проблема?
Незручно, довго і з купою папірців
Взагалі, 104.ua — це платформа, яка пропонує максимально зручні рішення для споживачів газу. Сервіс працює 24/7 для 8 млн споживачів газу. Має 160 інноваційних клієнтських просторів у 16 регіонах України. Кількість клієнтів, які користуються сервісами компанії, вражає: 1,7 млн користувачів чат-ботів у Viber і Telegram, Особистий кабінет обрали 4,1 млн клієнтів.

А product owner платформи Марина Моісеєва — одна з тих, хто займається діджиталізацією цих процесів і робить так, аби дії клієнтів були максимально легкими, а також не забирали багато часу і не створювали непотрібних папірців. Фахівчиня розповідає — сенс додатку 104.ua полягає в тому, щоб спростити взаємодію споживачів з газовими компаніями, а оновлена версія додатку дозволяє клієнтам за допомогою одного фото передати показання лічильника точно і оперативно.
"Оновлений мобільний додаток називається «104.ua», ми випустили його для ios і для андроїдів. В обох версіях ідентичний функціонал, відмінність лише у звичних для користувача нативних елементах.

Яку проблему вирішує додаток? Перш за все, керування особистими рахунками. Головні функції — це передати показання лічильника газу і заплатити за газ і його доставку. Ці дві функції незмінні й кочують з додатку у додаток, але щоразу стають комфортнішими", — розповідає Марина Моісеєва.
За словами product owner 104.ua, попередній додаток іноді працював некоректно (додаток вподобали мільйони користувачів, постійно виникали технічні збої з обробкою інформації). Це і стало основною причиною розробки оновленої версії додатку з інтеграцією штучного інтелекту.
Яке рішення?
Нові підходи до незмінних цінностей
"Змінився наш підхід. Продукт став зручнішим. Завдяки тому, що зараз ми вже маємо достатньо досвіду, аби втілювати такі ідеї", — пояснює Марина Моісеєва.
Які функції та особливості має оновлений додаток?
1
Вже згадана можливість подавати показники через фото. Зробити світлину можна через сам додаток.
2
Якщо ви вирішили ввести показання вручну, а ваш лічильник у важкодоступному місці і його погано видно — у додатку є функція "ліхтарик".
3
Ви можете оплатити усі надані вам газові послуги, об'єднуючи кілька платежів одним кліком. Зокрема за допомогою транзакцій Google Pay та Apple Pay.
4
У додатку доступні дані про те, скільки газу і коли ви споживаєте та скільки платите за це. Можна переглянути інформацію у додатку або завантажити дані за три роки у формі таблиці з можливістю одразу надіслати її приватним повідомленням через соцмережі.
5
В один акаунт ви зможете додати цілих 25 особових рахунків або ж створити 25 різних акаунтів.
На останньому пункті Марина Моісеєва зупиняється детальніше й розповідає, кому це потрібно і як це працює:

"У чому різниця між 25 акаунтами і 25 рахунками в одному акаунті? Ви створюєте різні, якщо хочете, щоб, наприклад, бабуся користувалася своїм, а ви — своїм. Тоді у неї буде свій логін і пароль. А можна додати у свій акаунт і свій лічильник, і бабусин, і з дачі, наприклад. Тільки нові рахунки потрібно буде підтверджувати або номером лічильника, або сумою останнього платежу на рахунок обслуговуючої компанії.

Система дуже гнучка. Ви можете працювати з особовими рахунками як постачальника газу, так і оператора ГРМ. Це стало актуальним з 2015-го року, коли державний регулятор провів анбандлінг. Відтоді газ як продукт клієнт оплачує окремо, доставку — окремо".
Як це працює?
Штучний інтелект як гарантія коректної роботи і точності
Марина Моісеєва не приховує — розробка такого додатку стала своєрідним викликом. Саме його оновлена версія стала інхаус-проєктом, тобто розробленим співробітниками компанії.

"Ми почали розробку ще минулого року і розраховували випустити додаток влітку. Але під час роботи з аутсорсними розробниками побачили, що їм складно розуміти нашу бізнес-логіку і тоді проєкт ми реалізували силами власної команди".

Основне нововведення, яке з'явилося у оновленому додатку 104.ua, це штучний інтелект. Якщо раніше обробку фотографій лічильників здійснювали люди, то зараз це робить навчена система-робот. Це забезпечує точність обробки даних і значно вищу швидкість опрацювання.

"Іноді бували скарги, що окремі фото не обробляються або обробляються з помилками. Тепер такого не буде… Ми вже провели тестові випробування, і вони показали, навчання штучного інтелекту дало позитивні результати і він розпізнає показання лічильника зі стовідсотковою точністю", — підсумовує Марина Моісеєва.
А їм точно вдалося?
Як користувачі підказують найкращі рішення
Фахівчиня ділиться — команда 104.ua завжди відслідковує усі скарги й побажання користувачів, які, до слова, можна надіслати розробникам одразу через додаток. Додаток запустили у середині листопада, але за перші тижні вже отримали чимало позитивних повідомлень і повідомлень з побажаннями.

"Нам часто рішення підказують самі користувачі. Зараз, наприклад, просять додати темну тему. І ми з часом додамо. Просять збільшити зображення для айпадів", — говорить Марина Моісеєва.
Більше корисних рішень!
Штучний інтелект 104.ua, консультації онлайн, сайт і клієнтський простір
Якщо у вас з'являються запитання стосовно того, як провести газ, підібрати газове обладнання, якісно і безпечно встановити його у своє житло, оплатити за газ та його доставку, тримати лічильники у повному порядку — фахівці 104.ua вам допоможуть.

Ви можете комунікувати зі 104.ua залежно від питань, що вас цікавлять, через додаток, сайт, кол-центр або завітавши до найближчого клієнтського простору.

Отож, оновлюйте додаток 104.ua, якщо ще цього не зробили, і дозвольте фахівцям вирішити ваші газові турботи вчасно та без зайвого клопоту.
Матеріал створено за підтримки 104.ua
1
14664

Добавить комментарий

О проекте

 

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: