fbpx
Сегодня
Фото, відео 08:37 05 Апр 2024

У Ростовській області рф відбивали масовану атаку на військовий аеродром 

English version here

У ніч на п'ятницю безпілотники атакували військовий аеродром Морозовськ у Ростовської області. російські «сили ППО» нібито знищили понад 40 цілей.

Як передає Рубрика, про це інформують губернатор Ростовської області Василь Голубєв, місцеві пабліки у Telegram.

У російському місті Морозовськ, Ростовська область, вночі 5 квітня пролунала серія вибухів. Місцеві мешканці повідомили про атаку на місцевий аеродром.

Очевидці повідомляють про численні безпілотники та нарахували понад 60 вибухів.

Також повідомляється, що у деяких районах міста спостерігаються проблеми з електропостачанням.

Це опосередковано підтвердив і ростовський рубернатор Голубєв. У його повідомлені сказано, що «зараз масовану атаку українських БПЛА відбивають сили ППО в Морозівському районі Ростовської області». Нема лише інформації про аєродром.

За попередніми даними Голубєва, у Морозівському районі ППО знищила понад 40 цілей.

За його словами, пошкоджено електропідстанцію, ведеться відновлення енергопостачання.

Без світла лишилися десятки житлових будинків.

«Наразі ведуться роботи з відновлення енергопостачання. Інформації про постраждалих наразі не було«, — переконують росіяни.

У свою чергу місцеві мешканці активно постять у Мережі відео, і розповідають, що перші вибухи почали лунати близько півночі саме на місцевому аеродромі.

Довідка

Фото: Вікіпедія

Морозовськ — військовий аеродром в ростовській області РФ, розташований за 3 км на південний захід від міста Морозовська. На аеродромі базується 559-й гвардійський бомбардувальний авіаційний полк 1-ї гвардійської змішаної авіаційної дивізії ВПС РФ (в/ч 75392 Міністерства оборони РФ).

На аеродромі базуються фронтові бомбардувальники Су-24, Су-24М, Су-34. Саме з них росіяни запускають КАБи по українських містах.

Цікаво, що сам Морозовськ слугує орієнтиром російсько-української етнічної межі.

Нагадаємо, що у ніч на 17 грудня 2023 по аеродрому було завдано удару БПЛА. Мінімум один літак отримав ушкодження.

Тоді російські загарбники заявили, що у ніч на 17 грудня протиповітряна оборона рф нібито знищила та перехопила 33 безпілотники.

Окрім того,  21 серпня, внаслідок атаки дронів на аеродром Сольці у Новгородській області Україна вперше змогла повністю знищити стратегічний ядерний бомбардувальник Збройних сил російської федераціїї. Як відомо, у росії не залишилося інженерно-технічної бази для нового будівництва таких стратегічних літаків.

Рубрика:
Події

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: